BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Şehit ailesinin çığlığı duyuldu

Şehit ailesi aylardır muhatap bulamadı. Yalçın ailesi TBMM Bahçesinde çığlık atınca istekleri yerine getirildi.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER



ANKARA- Oğlunu teröre kurban verdikten sonra, hükümetten ve AKP’den kızına işisteyen ancak aylardır talebine yanıt alamadığı ve muhatap bulamadığı için TBMM Bahçesinde çığlık atan şehit ailesinin isteği, üç gün içinde gerçekleşti.

Aylardır rica edip, bekleyip ancak sonuç alamayan Yalçın ailesi, TBMM Bahçesinde çığlık açınca üç günde sonuç aldı. AKP Kırıkkale milletvekili Vahit Erdem, şahit Serbülent Yalçın’ın kız kardeşine İzmir Buca Tıp Merkezi’nde iş buldu.

Erdem, çığlık atıp olay çıkartan şehit ailesini bir gün sonra makamına davet etmiş ve bir kez daha kızları Yasemin Gök’e iş bulacağı sözünü vermişti. Erdem, aylar önce kendisine gelip, talebini bildiren yalçın ailesinin isteği üzerine Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimde bulunduğunu ve Ağustos ayında Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığına durumu yazılı olarak aktardığını da anımsatmıştı.

Erdem, çığlık olayı sonrasında aile ile bir kez daha görüştü ve ardından Bakanlık Müsteşarlığı’na konuşu bir kez daha aktardı. Ailenin TBMM Bahçesinde protestoda bulunduğunda da haberdar olan Bakanlık Müsteşarı eşi de İzmir’de Uzman Çavuş olarak görev yapan Yasemin Gök’ün Buca Tıp Merkezi’nde işe başlamasını sağladı. Gazi Tıp teknisyenliği mezunu olan Gök’ün birkaç gün içinde işe başlayacağı bildirildi.