BIST 9.966
DOLAR 34,11
EURO 38,11
ALTIN 2.861,32
HABER /  GÜNCEL

Şehidimizin ismi yaşayacak

ASALA'nın şehit ettiği Kurmay Albay Atilla Altıkat'ın ismi, Büyükçekmece'de bir sokağa verildi.

Abone ol

Görev yaptığı Ottawa'da 1982'de ASALA militanlarınca şehit edilen Altıkat'ın isminin verildiği sokağın tabelası törenle asıldı. Türk Bayrağına sarılı sokak tabelasının açılışını, o dönemde Altıkat ile Ottawa'da görev yapan Amerika, İngiltere, Kanada ve Avustralyalı askeri ataşeler, ailesi ve mahalli yetkililer yaptı. Törende gözyaşlarını tutamayan Altıkat'ın eşi Ayla Altıkat,
''Terör her millet ve ırk için çok ayıplanması gereken bir olaydır. Bu terörü gerçekleştiren insanlar şeytanın adamlarıdır. Onlar sadece şeytana aletlik yapıyorlar. Bu benim eşim için de her şehit için de böyledir. Bugün bir nebze olsun acımız hafiflese de terör, tüm dünyanın birlikte hareket etmesi gereken bir konudur'' diye konuştu.

Kanadalı Emekli Amiral Gorden Edward da ''Buraya geldiğimiz için hem mutlu hem de üzüntülüyüz. Çünkü 24 yıl önce hain bir saldırı sonucu kaybettiğimiz kişi hem arkadaşımız hem de aile dostumuzdu. Bugün bir kez daha Atilla Altıkat'a yapılan suikastı kınıyorum'' dedi. Amerikalı Emekli Deniz Albay John Colgen ise ''Bugün burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Atilla beyin daha yüzlerce arkadaşı var, ama ne yazık ki ancak bu kadar gelebildik. Bize bu şerefi layık gören Türk halkına sonsuz şükranlarımızı sunuyorum'' diye konuştu. Törene, Büyükçekmece Kaymakamı Hayrettin Altınok, Belediye Başkanı Hasan Akgün ile askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.