BIST 9.127
DOLAR 38,65
EURO 43,78
ALTIN 4.153,11
22°İstanbul
HABER /  GÜNCEL

Seher Nine Guinnesste

122 yaşındaki Seher Bulut’un "dünyanın en yaşlı kadını" unvanına aday oluyor.

Abone ol

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yaşayan 122 yaşındaki Seher Bulut’un "dünyanın en yaşlı kadını" unvanına aday olduğu bildirildi. Guinness Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, yaptığı açıklamada, Bitlis Valisi Asım Hacımustafaoğlu’nun kendisini arayarak, dünyanın en yaşlı kadınının Adilcevaz ilçesinde yaşayan 1884 doğumlu Seher Bulut olduğunu ve bu alanda rekor başvurusunda bulunmak istediklerini ilettiğini söyledi.

Yapılan araştırmalar sonucu Bulut’un 8 çocuğundan 4’ünün hayatta olduğunu ve 250 torunu bulunduğunun belirlendiğini anlatan Kural, "Konuyu öğrenir öğrenmez Guinness yetkilileriyle görüştüm. Çok ilgilendiler. Bulut yaşlı olduğu için onun adına başvuruyu ben yaptım. Sonucunu bekliyoruz" dedi.
Kural, bu alandaki rekorun şu an 117 yaşındaki Ekvatorlu Maria Esther De Capovilla’ya ait olduğunu, Bulut’un rekoru kırmasının dünyada ses getirecek bir olay olacağını sözlerine ekledi.

Close menu