BIST 10.036
DOLAR 35,35
EURO 36,90
ALTIN 3.002,62
HABER /  EKONOMİ

Seçimlerden sonra ekonomide kimin borusu ötecek?

Milliyet gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş, dolar fiyatındaki hızlı yükselişi bugünkü köşesine taşıdı ve sordu: Haziran sonrası ekonomi kimde?

Abone ol

Milliyet gazetesinin dış politika ve siyaset yazılarıyla öne çıkan yazarı Aslı Aydıntaşbaş bugün köşesini ekonomik gelişmeler ve dolar fiyatındaki yükselişe ayırdı.

Dolardaki yükselişten endişe duyduğunu yazan Aslı Aydıntaşbaş, "Tabii bu tabloda beni asıl kaygılandıran, doların şu anki hali değil; ilerisi" diye yazdı ve sordu:

"...Ali Babacan'nın haziran sonrası kabinede kalma olasılığı her geçen gün azalıyor. Peki, ya şu an sessiz görünen Mehmet Şimşek ne yapacak? Sahi bu ekip giderse, ekonomide kimlerin borusu ötecek?" 

Aydıntaşbaş, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın Ankara'daki lojmandan kiralık bir eve taşınmasıyla ilgili de "Hafta başında Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nm Ankara'daki lojmanmdan çıktığı haberini okuyunca, #GitmeKal diye bir hashtag açmak istedim" diye yazdı.

Aslı Aydıntaşbaş'ın bugünkü yazısından öne çıkan bölümler şöyle:

"Ben de herkes gibi yüreğim ağzımda, günlerdir dolar kurunun tırmanışını izliyorum.

Hesap yuvarlak: 1 $ = 2.5 TL. Türk lirası son 2 yıl içinde %42 değer kaybetmiş. Neredeyse herkesin hemfikir olduğu nokta, Cumhurbaşkanı'nm Merkez Bankası'na yönelik sert eleştirilerinin bu tırmanışa tuz biber ekmiş olduğu...

...
Tabii bu tabloda beni asıl kaygılandıran, doların şu anki hali değil; ilerisi.
Daha doğrusu, haziran seçimleri sonrasında ekonominin başına nasıl bir ekibin geçeceği. Hafta başında Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın Ankara'daki lojmanından çıktığı haberini okuyunca, #GitmeKal diye bir hashtag açmak istedim.

Başçı, görevinde başarılıydı; ancak bu kadar tazyik karşısında daha ne kadar dayanabilir?

Keza temkinli ve net tutumuyla iç ve dış piyasalara güven veren Ali Babacan'nın haziran sonrası kabinede kalma olasılığı her geçen gün azalıyor.

Peki, ya şu an sessiz görünen Mehmet Şimşek ne yapacak?

Ekonomistlerin uzun vadede zihni-sinir bulduğu "Faiz indir" baskısı bizi nerelere sürükleyecek?

Sahi bu ekip giderse, ekonomide kimlerin borusu ötecek?"