BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Seçimden sonra büyük zamlar kapıda!

DP Genel Başkanı Rıza Akçalı, yerel seçimlerden kısa süre sonra genel seçimlere gidileceğini söyledi. Ayrıca yerel seçimlerden sonra zamların kaçınılmaz olduğunu da sözlerine ekledi.

Abone ol

DP Genel Başkanı Rıza Akçalı, Zonguldak'ta esnafı ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin büyük bir kriz ortamında seçimlere girdiğini iddia etti. Siftah yapamadan iş yerini kapatmak zorunda kalan esnafın halinden şikayetçi, seneyi borçla kapatan çiftçinin bir çoğunun arazisinin yabancı sermayeli bankalara ipotekli olduğunu ileri süren Rıza Akçalı, şöyle konuştu:

''Çiftçimiz, kendi arazisinde bir müddet sonra ırgat, işçi olarak çalışmak mecburiyetinde kalacak. Küçük işletmeler, dünyadaki ihracatla ilgili sıkıntılardan dolayı işçi çıkarmak zorunda kalıyorlar. Türkiye düşük kur, yüksek faiz politikasıyla geçirdiği 7 yılın faturasını bir anlamda bugün yaşıyor. Dünyada yaşanan krizle de bütünleşince Türkiye çok daha sıkıntılı durumda. Ama daha büyük sıkıntı, Başbakanın bunu inkar etmesidir. Ekonomik krizden daha vahim olan bir siyasi krizdir. Çünkü bunu kabul ederseniz çözüm ararsınız, etmezseniz çözüm bulma şansı sıfırdır.

Türkiye mahalli seçimlerden çok kısa süre sonra genel seçimlere gitmek zorunda kalacaktır. Çünkü bu hükümetin vereceği bir şey kalmamıştır. Seçimden sonra çok büyük zamlar, ekonomiyle ilgili kemer sıkmalar, reel sektör ve çalışan üzerine yeni yükler gelmesi kaçınılmazdır.''