BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Seçim anketlerine tepki

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Ömer Abuşoğlu, partisini baraj altı gösteren anketlere tepki gösterdi.

Abone ol

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Ömer Abuşoğlu, Hükümet'in, Taşucu SEKA İşletmesi'ni atıl duruma  getirerek 25-30 milyon dolara bir gruba satacağı yolunda duyum aldıklarını söyledi.

Abuşoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Taşucu SEKA İşletmesi'nin daha önce 110 milyon dolara özelleştirildiğini, alan firmanın daha sonra vazgeçtiğini hatırlatarak, İşletme'nin mal varlığının yaklaşık 75 milyon dolar olduğunu savundu.

İşletme'nin halen stoklarındaki hammaddeyle çalıştığını belirten Abuşoğlu, ''Çevre ve Orman Bakanlığı, buraya hammadde vermeyi durdurdu. Hükümet'in İşletme'yi atıl duruma getirerek, 25-30 milyon dolara bir gruba vereceği duyumunu aldık'' dedi.

JAPONYA İLE ANLAŞMA

Ömer Abuşoğlu, Japonya ile yapılan bir hibe anlaşmasında, Hükümet'in rüşvet ve yolsuzluğa engel olması yönünde hüküm konulduğunu hatırlatarak, ''Böyle bir maddenin anlaşmada yer alması, bizi derinden yaralamıştır'' diye konuştu.

Hükümet'in, Türkiye'de rüşvet ve yolsuzluğu önlendiği yönündeki açıklamaların yabancılar tarafından doğrulanmadığını öne süren Abuşoğlu, ''Hükümet'in uluslararası alanda verdiği görüntü, Türkiye'de rüşvetin devam ettiğini gösteriyor'' dedi.

ERBAKAN'A EV HAPSİ

Abuşoğlu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın hapis cezasını evinde çekmesine imkan veren düzenlemeyi bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye gönderdiğini hatırlatarak, ''Cumhurbaşkanı'nın, devlet zararının tazmin edilmesine ilişkin gerekçesine katılıyoruz. Eğer bu yönde bir düzenleme yapılmazsa yasaya destek vermeyeceğiz'' diye konuştu.

Davadan mahkum olan Erbakan ile diğerlerinin, devletin zararına yol açan paranın bir kısmını bir kamu bankasına yatırmalarını isteyen Abuşoğlu, böylece kamu vicdanının rahatlatılacağını söyledi.

GENSORU

ANAVATAN Grup Başkanvekili Abuşoğlu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkındaki gensoru önergesinin yarın görüşüleceğini hatırlatarak, ne beklediklerini soran gazeteciyi cevaplarken de gazetelerden, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kızılcahamam'da milletvekillerine önergenin reddedilmesi yönünde'' telkinde bulunduğunu öğrendiklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın milletvekillerine baskı yaptığını ileri süren Abuşoğlu, ''Önerge reddedilecek ama bu, AK Parti'nin hür iradesiyle karar verildiği anlamına gelmeyecek'' dedi.

ANKET

Ömer Abuşoğlu, bir gazetenin yayınladığı ankette ANAVATAN'ın baraj altında görünmesinin sorulması üzerine de anketi yayınlayan gazetenin iktidar yanlısı olduğunu iddia etti. Anketi, ''şişirme, üfürme'' olarak nitelendiren Abuşoğlu, ''ANAVATAN'ın baraj sorunu yok. Oyları düşük gösterilerek, bazı partilerle birleşmemiz için siyaset mühendisliği yapılıyor'' diye konuştu.