BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Sayın Hakim Abdullah Yıldız

Alman Bild gazetesi taciz suçlamasıyla yargılanan Marco için imza topladı.

Abone ol

Alman Bild gazetesinin, Türkiye'de bir İngiliz kıza cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Alman genci B.M.W'nin serbest bırakılması amacıyla Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdullah Yıldız'a gönderilmek üzere hazırladığı mektubu 18 bin 200 kişi imzalayarak gazeteye gönderdi. Gazetenin konuya ilişkin haberinde, mektupların Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmeye başlanacağı bildirildi.

Türkçe olarak ''Sayın Hakim Abdullah Yıldız'' başlığının yer aldığı mektupta, Alman gencinin Türkiye'de her yıl tatil yapan milyonlarca Almandan biri olduğu, ancak şimdi ağır bir suçlamayla karşı karşıya bulunduğu belirtiliyor.

 ''Türk adaletinin bağımsızlığına ve yasaları uygulama kararlılığına saygı duyuyoruz. Ancak bir gencin 222 gün gözaltında bulunması uygun mudur?'' şeklinde ifadeye yer verilen mektupta, Alman gencinin astım hastası olduğu, cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen genç kızın çelişkili ifadeler verdiği kaydediliyor. Türkçe olarak ''Saygılarımla'' ifadesiyle son bulan mektubu, konuyla ilgilenenlerin imzalayıp, Bild gazetesine göndermeleri istenmişti.