TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ gözaltına alındı. İfadesi alınan Gümüşdağ'ın adliyeye sevk edileceği belirtildi
Abone olDün, 'şike operasyonu' kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu binasında arama yapıldı. Aramanın ardından TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ 'şüpheli' olarak gözaltına alındı. İstanbul Adliyesi'nde savcıya ifade veren Gümüşdağ, sorgusunun ardından serbest bıraktı.
Futbolda şike operasyonu kapsamında gözaltına alınan Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, emniyetteki sorgusunun ardından Beşiktaş Adliyesine sevk edilmişti.
Polis, Gümüşdağ'ın federasyon binasındaki ofisinde dün sabahın erken saatlerinde arama yapmış, Gümüşdağ'ın odasındaki bazı belgeleri incelemiş, bilgisayardaki dijital verilerin kopyasını almıştı.
Polis daha sonra TFF başkan vekilini emniyete davet etmişti. Dün Saat 09.00 sıralarında Haseki Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne makam otomobiliyle giden Gümüşdağ, sağlık kontrolünden geçtikten sonra yine makam otomobiliyle emniyete gitmişti.
VALİ SORULARA CEVAP VERMEDİ
Fotomaç'ın haberine göre, Gümüşdağ'ın gözaltına alınmasından hemen sonra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu programını iptal ederek İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. 4 saat boyunca İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın odasında bilgi alan Vali Mutlu, çıkışta basın mensuplarının sorularına yanıt vermedi.
SINAV SORULARININ ÇALINMASI
Şike operasyonu kapsamında TFF'nin yaptığı ve iptal olan menajerlik sınavı sorularını Giresunspor Başkanı Olgun Peker'in TFF avukatlarından aldığı ve soruları 15 bin euro karşılığında 8 kişiye sattığı belirlenmişti. Olgun Peker ve 8 kişinin girdiği menajerlik sınavında adayların matematik sorularında işlem yapmadan cevap verdiği ve doğru cevapladıkları soruların yanı sıra aynı sorulara yanlış cevap verdikleri yapılan incelemede tespit edildi. Sınav sorularının çalınması ve para karşılığı satılmasıyla ilgili olarak lgun Peker rüşvet vermek, TFF Profesyonel Futbolcu Tescil İşleri Müdürü Haldun Şenman, Fenerbahçe Spor Kulübü avukatlarından Sami Dinç rüşvet almak, avukat Talat Emre Koçak ise rüşvet almaya teşebbüs suçlamasıyla tutuklanmıştı.
İBB BAŞKANIYDI
Şike yapıldığı iddia edilen dönemde Göksel Gümüşdağ, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı idi. Şike soruşturması kapasamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu İbrahim Akın ile İskender Alın şike yaptığı iddiasıyla tutuklanmıştı. Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Beşiktaşlı yöneticilerin avukatları, şike soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'e dilekçe verererek Göksel Gümüşdağ'ın ifadesinin alınmasını talep etmişti. Halen TFF Başkan Yardımcısı olan Göksel Gümüşdağ, eski TFF yönetcisi ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı idi.
Avukat Ali Rıza Dizdar, menajerlik sınav sorularının çalınmasıyla ilgili olarak Gümüşdağ'ın 'tanık' olarak ifadesinin alınması için Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe vermişti.
6222 YASASI HATALIYDI
Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Spor Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Ertaş, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'u henüz uygulanmadan değiştirmeye çalışmanın kaos yaratacağını söyledi. Yasanın 3 Mart 2011 tarihinde çıkarıldığını belirten Ertaş, "Bir olaya tepki olarak yasa yapmak yanlıştır. 6222 sayılı yasa da hatalıydı" dedi.
BUNU ADİL BULAMAYIZ
Şeref Ertaş, sporda düzenin ceza hukukuyla değil, disiplin hukukuyla sağlanabileceğini ifade etti. Ertaş, "6222 sayılı yasa, bir tepki yasası olduğu için bu ilkeye uymadı. Spor ahlakına uymayan şike gibi fiillere hapis cezası değil, spora özgü disiplin cezalarının verilmesinin doğru olacağına inanıyorum. 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasını adil bulmak imkansız" diye konuştu.