BIST 9.774
DOLAR 34,07
EURO 37,91
ALTIN 2.803,94
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Satrançın ustaları İzmirde buluştu

Beko sponsorluğunda düzenlenen 9. Satranç Şöleni, genç satranç ustalarını bir kez daha İzmir'de bir araya getirdi.

Abone ol

Beko'nun katkılarıyla dokuzuncusu gerçekleşen Beko Satranç Şöleni 29-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında İzmir Fuar alanında düzenlendi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporcuların yoğun ilgi gösterdiği turnuvaya İzmir'in yanı sıra İstanbul, Antalya, Salihli, Denizli, Manisa, Uşak, Ankara, Aydın, Tire, Afyon illerinden yaklaşık 1250 genç satranç ustası katıldı.

Toplam 227 okulun yer aldığı turnuvada "İlköğretim Küçükler (1-5.Sınıflar)" kategorisinde 98 okul, "İlköğretim Yıldızlar (6-8.sınıflar)" kategorisinde 59 okul ve "Lise Gençler" (Hazırlık, 1-4. sınıf) kategorilerinde 70 okul yarışmalara katıldı. Oldukça çekişmeli geçen yarışmalarda her okul takımı, 4 öğrenci ile yarıştı.

İzmir Milli Eğitim İl Müdürlüğü, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun onayı ve İzmir Fuarı, Şah Satranç Merkezi, İSEM Çocuk Satranç Dergisi'nin de destek verdiği 9. Beko Satranç Şöleni'nde dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.
Yarışmada "İlköğretim Küçükler"de Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu, "İlköğretim Yıldızlar"da Özel Doruk İlköğretim Okulu ve "Lise Gençler"de Bornova Anadolu Lisesi ilk sırada yer aldı.

Sporcu, öğrenci topluluğunun yanı sıra öğretmen, idareci ve ailelerle birlikte yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı organizasyon, görkemli bir ödül töreniyle son buldu.

Her kategoride birinci olan okullara Beko dizüstü bilgisayar, ikinci olan okullara Beko buzdolabı, üçüncülere ise Beko su sebili ödül olarak verilirken, yarışmada derecelerine göre başarılı olan sporculara da MP3, deckt telefon ve küçük ev aleti hediye edildi.