BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.834,43
HABER /  GÜNCEL

Satanistlerin amacı ne?

1999'da genç bir kızı şeytana kurban ettiklerine inanan satanist grup, yeniden ortaya çıktı...

Abone ol

Ömer Çelik, Engin Arslan ve Zinnur Gülşah Dinçer adlı satanist gençler, 17 Eylül 1999’da Şehriban Coşkunfırat’ı şeytana kurban etti. Üç satanist, 2003’te sonuçlanan davada, ‘Canavarca bir his sevkiyle adam öldürmek’ suçundan müebbet ağır hapse çarptırıldı. Aradan 9 yıl geçti. Şehriban’ın katilleri, yeni TCK’dan yararlanıp cezada indirim yapılması için mahkemeye başvurdu. Mahkeme isteği reddedince temyize gittiler. 

DURUŞMA HUKUK KURALLARINA AYKIRI MI? 
Yargıtay üç satanistin durumlarının gözden geçirilmesine izin verdi ve katiller ile Coşkunfırat’ın ailesini 25 Şubat’taki duruşmaya çağırdı. Eve gelen duruşma tebligatıyla şok yaşayan Coşkunfırat Ailesi, evlat acısını yeniden yaşamamak için davanın duruşmalarına katılmak istemiyor. Coşkunfırat Ailesi’nin avukatı Basri Akyüz ise uygulamayı ‘Alışılagelmiş hukuk kurallarına aykırı’ olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: 

AMAÇ GÜNDEM OLMAK 
‘Kesinleşmiş karar olmasına rağmen yeniden yargılama hukuka aykırı. Ancak şekli bir yargılama olacak. Yine eski ceza verilecek. Yeni TCK’ya göre ağırlaştırılmış müebbet verilecek. Satanistlerin amacı sadece yeniden gündeme gelebilmek. Bu yüzünden Coşkunfırat Ailesi’nin yaraları deşilmiş olacak. Evlat acısını bir kez daha yaşayacaklar.'