BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Şaşırtan trafik cezası

Hayatı boyunca İstanbul'u görmeyen Hataylı bir kişi, arabasını İstanbul'da yanlış park ettiği için ceza yedi.

Abone ol

Reyhanlı İlçesi’nde oturan 56 yaşındaki Eyüp Soğukbulak, şimdiye kadar hiç gitmediği halde, İstanbul’da otomobiline hatalı park yapmak suçundan trafik cezası kesildiğini söyledi.
     
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (TİGEM) Reyhanlı’daki müdürlüğünde memur olarak çalışan Eyüp Soğukbulak, adresine gönderilen ceza tutanağıyla şoke oldu. Ceza tutanağının hiç gitmediği İstanbul’da 31 RF 292 plakalı yeşil renkli Şahin marka otomobiline yasak park nedeniyle düzenlendiğini görünce şaşkınlığı bir kat daha artan Soğukbulak, İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesi yazdığını, ancak, sonuç alamadığını söyledi.
     
Soğukbulak, “Bu ceza tutanağında plaka dışındaki bilgiler de yanlış. Gönderilen tutanağa göre, 30 Ocak 2005’te saat 22.03’te İstanbul Dudullu’da yasak park suçundan otomobilimin plakasına 45.80 YTL ceza kesilmiş. Tutanağa göre, ceza kesilen araç lacivert renkli TIR çekici olarak görünüyor. Oysa benim aracım otomobil ve yeşil renkte. Ayrıca, ben hayatımda hiç İstanbul’a gitmedim. Bunun iki açıklaması var. Ya plaka yanlış yazıldı ya da benim otomobilimin plakasını çıkartıp, başka bir araçta sahte olarak kullanıyorlar. Eğer sahtecilik varsa, cezayı kesen polisin plaka kayıtlarını kontrol etmesi gerekirdi. Belki de bir suçu ortaya çıkaracaklardı'' diye konuştu.
     
İtirazdan sonuç alamadığı için cezayı katıyla ödemek zorunluluğunda olduğunu belirten Soğukbulak, mahkemeye başvuracağını kaydetti.