BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,05
ALTIN 2.833,01
HABER /  DÜNYA

Sarkozye lüks tatil suçlaması

Sarkozy, kendine yöneltilen suçlamalara verdiği yanıtta, "Saklanacak veya özür dilenecek bir durum yok" dedi.

Abone ol

Fransa'da muhalefetin, haftalık kirası 193 bin avro olan lüks bir yatla tatile çıktığı için eleştirdiği yeni cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, kendine yöneltilen suçlamalara verdiği yanıtta, "Saklanacak veya özür dilenecek bir durum yok" dedi.

Sarkozy, Malta'da sabah koşusunda basının konuyla ilgiyi soruları üzerine, ailesiyle çıktığı tatilin, "vergi mükellefleri için tek bir kuruş maliyeti olmayacağını" söyledi.

Ailesiyle sakin bir tatil geçirmeye hakkı olduğunu savunan Sarkozy, kendisine lüks yatı tahsis eden iş adamının 20 yıldır tanıdığı yakın arkadaşı olduğunu söyledi.

Sarkzoy, "Beni davet eden iş adamı Vincent Bollore, büyük bir Fransız sanayici ve kendisi ülkemiz ekonomisine büyük katkılar yapıyor ve hiçbir zaman devletle çalışmış değil" diye konuştu.

Sarkozy, bu akşam veya yarın sabah Paris'e dönüp işbaşı yapacağını sözlerine ekledi.

Fransa'da muhalefet, cumhurbaşkanı seçimini kazandıktan sonra, haftalık kirası 193 bin avro olan bir yatla tatile çıkan Nicolas Sarkzoy'ye sert eleştiriler yöneltmişti.

Fransız iş adamı Vincent Bollore'ye ait, 60 metre uzunluğundaki "Paloma" adlı yatın haftalık kirasının 193 bin avro olduğunu hatırlatan muhalefet, Sarkozy'yi "lüks düşkünü ve zenginlerin yanında olmakla" suçlamıştı.

Muhalefet, lüks tatilin masrafının kim tarafından karşılandığını sorgulamıştı.