Her mevsim kıyıya paralel esen rüzgarı ve temiz deniziyle sörfçülere güzel fırsatlar sunan Şarköy, bu yıl da onlarca sporcuya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Abone olŞarköy Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü Başkanı İbrahim Uyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün 2008 yılında kurulduğunu, şu anda 35 eğitim takımı, 45 adet de ileri seviye takımıyla Marmara'da en büyük sörf okulu olduklarını söyledi.
Türkiye'de sörf federasyonu olmadığından Yelken Federasyonu'na bağlı çalıştıklarını anlatan Uyar, ''Bu yüzden biz de Alman sistemine göre çalışıyoruz. 5 eğitmenimiz var. Rüzgar sörfü konusunda kendini en fazla geliştiren yer Alaçatı. Bizler de Alaçatı ile entegre çalışıyoruz. Bütün yenilikleri takip ediyoruz'' dedi.
18 sporcuları olduğunu, yaz aylarında ilçeye gelen turistlerle bu sayının arttığını belirten Uyar, İstanbul'dan gelen sörfçülerin kulüplerinden kiralama yöntemiyle sörf yaptıklarını bildirdi.
Uyar, şöyle konuştu:
''Şarköy temiz denizi ve denizden karaya esen rüzgarıyla sörf için çok uygun. Bir kişi denizde karaya 500 metre uzakta bile kalsa esen rüzgar yine onu karaya sürükler. Şarköy'de poyraz her mevsim 4-6 kuvvetinde kıyıya paralel eser. Poyraz deniz sörfüne çok uygun. Bu nedenle denizde aynı anda 60-70 kişi birden sörf yapabiliyor.
Sörf bir denge sporu, güç değil. Bu nedenle herkes bu sporu rahatlıkla yapabilir. Yazın en ideal spor sörftür. Riski olmayan bir adrenalin sporu. Ayrıca sörf kısa zamanda öğrenilen bir spor. Denizin 50-70 metrelik sığ alanı yeni başlayanlar için ayrıca bir rahatlıktır. Çocuklar günde 3 saat çalışarak 5 günde, büyükler de günde 6 saat çalışarak, 2 günde sörf öğreniyorlar.''
-DENİZDE RÜZGARI YÖNETMEK-
Sörfün, çok zevkli bir spor olduğunu, adeta denizde rüzgarla dans edildiğini belirten Uyar, ''Bu sporu yaparken vücudunuzun bütün kasları çalışıyor. Bu nedenle çok faydalı'' dedi.
Bir sörf takımını, 1-6 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunduklarını, ancak sporculara tam gün kullanım için 60 TL'ye sörf kiraladıklarını anlatan Uyar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Her yıl Ağustos ayında Avrasya Sörfü etkinliği kapsamında 7-8 sporcu Şarköy'den Anadolu yakasına geçiyoruz. 24 kilometreyi deniz sörfüyle katediyoruz. Şarköy'den Çanakkale'nin Biga ilçesindeki Aksaz balıkçı köyüne geçiyoruz. İlk kez 5 yıl önce gittiğimizde köylüler bize uzaylı görmüş gibi bakmışlardı. Sonra bize büyük ikramda bulundular. Şimdi köylü de bu duruma alıştı.''
Denizde bazı yerlerde dalganın 1-2 metreye ulaştığını, bu dalgalarda sörf yapmanın büyük zevk verdiğini belirten Uyar, Alaçatı'da denizin çok sakin olduğunu, bu nedenle de Şarköy'ün tercih edildiğini kaydetti.