BIST 10.873
DOLAR 32,62
EURO 35,32
ALTIN 2.472,62
HABER /  GÜNCEL

Şarkikaraağaçta seçim bilmecesi

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde, Belediye Meclisi ikinci oturumunda da belediye başkanlığına vekalet edecek kişiyi seçemedi.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu'nun, vatani görevini yapan erlerin de oy kullandığı gerekçesiyle Belediye Başkanlığı seçimini iptal ettiği Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde, Belediye Meclisi ikinci oturumunda da belediye başkanlığına vekalet edecek kişiyi seçemedi.

Şarkikaraağaç Belediye Meclisi, 7 Haziranda yenilecek belediye başkanlığı seçimine kadar, belediye başkanlığına vekalet edecek belediye meclisi üyesinin belirlenmesi amacıyla bugün en yaşlı üye MHP'li Osman Altay başkanlığında ikinci kez toplandı. Yapılan seçimde, Hamit Karadem 5 oy alırken, MHP'li aday Mustafa Yıldız 4 oy aldı. 17 Nisandaki toplantıda da Hamit Karadem AK Partili 5 üyenin oyunu almış, aday olmadığı halde MHP'lilerin oy verdiği diğer bir AK Partili Süreyya Oruç'a da 4 oy çıkmıştı.

AK Parti'den 5, MHP'den 4 üyenin yer aldığı Şarkikaraağaç Belediye Meclisi, belediye başkan vekilini belirlemek üzere 28 Nisanda yeniden toplanacak.

Şarkikaraağaç Belediye Meclisi'nin en yaşlı üyesi Osman Altay AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasa gereği ilk iki toplantıda, belediye başkan vekilliğine seçilecek kişinin meclis üyelerinin üçte ikisinden bir fazlasının oyunu alması gerektiğini, 7 oy alması gereken adayların her iki seçimde de bunu gerçekleştiremediğini ifade etti.

28 Nisanda yapılacak üçüncü oylamada ise üyelerin salt çoğunluğu olan 5 oyun başkan vekilini seçmeye yeterli olacağını kaydeden Osman Altay, üçüncü seçimde herhangi bir üyenin 5 oy alamaması halinde, başkan vekilinin kurayla belirleneceğini bildirdi.