BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  MAGAZİN

Şarkı Söylerken Uyuyormuş

Müziği genellikle ferdi bir varlık olarak görüyorum.

Abone ol

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuarı'nda öğrencilerle sohbet eden sanatçı Ahmet Özhan, müziği sosyokültürel yaşantı içinde bir argüman olarak gördüğünü söyledi. Özhan, "Sosyal hayatımızın melodik olarak yorumlanması, müzik kavramını ortaya çıkarmıştır. Müziği genellikle ferdi bir varlık olarak görüyorum." dedi.

Öğrencilerin sorularını cevaplayan Özhan, müziğin sosyal ortamın diğer objelerle iletişimini kuran bir latife sanatı olduğunu belirtti. Türkiye'de arabesk gerçeklik olduğunu ifade eden Özhan, toplumun içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik şartların arabesk kültürün doğmasına imkan sağladığını söyledi.

Klasik Türk Müziği'nin çok değerli olduğunu ve her zaman varlığını koruyacağını vurgulayan Ahmet Özhan, "Pop formatını hicaz melodi üzerine yerleştirdiğinizde bunun ne olduğunu tespit etmek çok zor." şeklinde konuştu.

Konservatuardaki öğrencilik yıllarından itibaren profesyonel olarak müzik dünyasına adım attığını anlatan Özhan, "O kadar çok çalışıyordum ki şarkı söylerken uyuduğum ve uyandığımda kendimi şarkı söylerken bulduğum çok oldu." dedi.