BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sarıyer'i karıştıran asfalt ihalesi

Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği asfalt ihalesi sonrası, ortaya atılan yolsuzluk iddiaları belediyeyi karıştırdı.

Abone ol

Sarıyer'de ihale öncesinde bazı şirketler lehine belediye içinde kulis yaptıkları iddia edilen Belediye Başkan Yardımcıları Erol Aydın ile Hüseyin Coşkun istifa etti. İçişleri Bakanlığı da belediyedeki tüm ihalelerle ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Her şey Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği bir ihaleyle başladı. Belediye, kendi şantiyesinden alınacak 40 bin ton asfaltın ilçenin çeşitli yerlerindeki yollara ve caddelere serilmesi için bir ihale düzenledi.

Star gazetesinin haberine göre, ihaleyi alacak firma; kendi kamyonları, asfalt makinaları ve işçileriyle Sarıyer’deki yolları asfaltlayacaktı. 3 Mayıs’ta yapılan Asfalt İhalesi’ne 10 farklı firma katıldı. İhaleyi 785 bin lira ile Özgen İnşaat Asfalt Nakliye Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. İhalede en çok kırımı vermesine rağmen işin 4. sıradaki şirkete verilmesine kızan Mert İnşaat Asfalt’ın sahibi aynı zamanda İstanbul’daki Sivas Kültür Dernekleri Başkanı Abdurrahman Yeşilyurt, çok çarpıcı suçlamalar ortaya attı.

AYDIN VE COŞKUN İSTİFA ETTİ

Yeşilyurt, bir yerel internet sitesine “Benim araç parkurum daha büyük. Üstelik ihalede en büyük kırımı ben verdim. 3 şirketi atlayıp ihalenin 4. şirkete verilmesi kesinlikle bir şaibedir. Üstelik ben bu şirketten 135 bin lira daha uygun fiyat verdim” dedi. “Bu işi sonuna kadar takip edeceğim. İhalede şaibe var, belediye zarara uğratıldı, savcılığa gideceğim” diyen Yeşilyurt’un bu açıklamaları Sarıyer Belediyesi’nde adeta deprem etkisi yarattı. İhaleye katılan ve en büyük kırımı yapmasına rağmen işi alamayan Yeşilyurt’un şaibe açıklaması belediyede tartışmalara neden oldu. Bu ihale hakkında yardımcılarından bilgi alan Belediye Başkanı Şükrü Genç, ihale için kulis yaptıkları iddia edilen iki yardımcısı Hüseyin Coşkun ile Erol Aydın’a iddiaları sordu.

Ancak görüşme karşılıklı restleşmeye dönüşünce iki başkan yardımcısı da istifa etti. Asfalt İhalesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce yapılmıştı ve ihale o sırada başka bir Başkan Yardımcısı Şinasi Yalçın’a bağlı olarak yapılmıştı. Ancak bu iki isim iddiaya göre kendilerine bağlı olmasa da bu ihaleyle yakından ilgilenmişlerdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Erol Aydın ile Sağlık İşleri, Ruhsat İşleri ve Veterinerlik İşleri’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun’un birlikte karar alarak istifa etmeleri belediyede şaşkınlık yarattı. Ancak bu istifalar belediye içindeki tartışmayı daha da alevlendirdi.

BAKANLIK EL KOYDU

İşte Asfalt İhalesi’yle başlayan şaibe iddiaları iki başkan yardımcısının bugüne kadar yaptığı tüm ihalelerin de sorgulanmasını gündeme getirdi. CHP’li Sarıyer Belediyesi’nde yaşanan bu şaibe ve yolsuzluk iddiaları İçişleri Bakanlığı’nın da dikkatini çekti. İçişleri Bakanlığı asfalt ihalesi başta olmak üzere, bu iki başkan yardımcısına bağlı birimlerdeki tüm geçmiş ihaleleri incelemeye aldı. Soruşturma sonunda hazırlanacak rapor gerekli görülmesi halinde müfettişler tarafından Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilerek sorumlular hakkında yasal işlem yapılması gündeme gelecek.

BELEDİYEYE İKİ YENİ BAŞKAN

Öte yandan Sarıyer Belediyesi’nde bir süre önce istifaya zorlanan Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kavuk’un yerine İmar Müdürü Sevgi Atalay getirildi. Belediye’nin tek kadın Başkan Yardımcısı Atalay, Fen İşleri ve İmar’dan sorumlu başkan yardımcısı oldu. Bir süre önce istifa edip giden ve cep telefonunu kapatarak kayıplara karışan Hesap İşleri’nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ali İbrahim Aydın’ın yerine de Beşiktaş Belediyesi Gelirler Müdürü Recep Yel getirildi. Sarıyer’den istifa edip giden Başkan Yardımcısı Ali İbrahim Aydın’ın Şişli’de özel bir şirkette yönetici olarak işe başladığı da öğrenildi.

CHP: 2 arkadaş yorulmuşlardı

Sarıyer CHP İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu, Sarıyer Belediyesi’ndeki başkan yardımcılarının istifalarıyla ilgili şunları söyledi: "İstifalar ihaleyle ilgili değil. Bu arkadaşlar yorulmuştu. Örgütsel açıdan bakıldığında görev alırken de bize sormadılar. İstifa ederken de sormadılar. Biz belediye içinde yeni yapılanmaya destek vermeye her zaman hazırız. Başkan Şükrü Genç, sütten ağzı yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyor. CHP teşkilatında bu görevleri üstlenecek değerli insanlar her zaman vardır."