BIST 9.577
DOLAR 33,98
EURO 37,84
ALTIN 2.820,36
HABER /  GÜNCEL

Sarıyere kültür merkezi

Sarıyer Belediyesi'nin yaptırdığı kültür merkezinin inşaatı bitmek üzere.

Abone ol

Sarıyer Belediyesi tarafından Demirciköy’de temeli atılan yeni Kültür Merkezi’nin inşaat büyük ölçüde tamamlandı. Başkan Yusuf Tülün Ferah evler ve Yeniköy’de olmak üzere toplam üç Kültür Merkezi’ni Sarıyerlilere kazandıracaklarını söyledi.

Kaba inşaatı bitmek üzere olan Demirciköy Kültür Merkezi 6 Bin 977 metrekare alan üzerine kuruluyor. Kültür Merkezi eski Osmanlı Konakları mimarisi tarzında yapılacak. Zeminle birlikte 3 katlı olarak inşaatına başlanan bina toplam Bin 550 metrekare kapalı alana sahip olacak. 350 metrekare kurs odaları, 850 metrekare konferans salonları, 150 metrekare kafeterya, servis alanları ve idare bölümünün kullanacağı odalardan oluşacak.

Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün “ Sarıyer’de böyle kapsamlı bir Kültür Merkezi’ne ihtiyacı var. Bu merkez faaliyete geçtiğinde Sarıyer’in kültürel etkinliklerine cevap verebilecek bir konuma gelecek. Gençlerimiz ev hanımlarımız kurslara katılarak meslek öğrenecek ayrıca seminer, tiyatro ve 250 kişilik çok amaçlı konferans salonuna kavuşacak. Ayrıca Ferahevler ve yeniköy’de yapacağımız Kültür Merkezleri ile bu sayıyı üçe çıkartacağız. ”dedi.

250 kişilik çok amaçlı konferans salonu ve kursiyerlerin eğitim görecekleri sınıfların da bulunacağı Kültür Merkezi’nin bahçesi bahçesinde Sarıyerlilerin oturup dinlenebilecekleri Karadeniz Mimarisi’nden esinlenen “Serander” bulunacak.