BIST 10.016
DOLAR 35,42
EURO 36,52
ALTIN 3.053,49
HABER /  SAĞLIK

Sarımsak kokusuna kökten çözüm

Sarımsağın onlarca faydası var ancak kokusu nedeniyle tüketemiyorsanız işte ağzınıza layık bir çözüm yolu!

Abone ol

Sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor; ancak kokusu bir çok kişiyi rahatsız ediyor. Bu konuda araştırma yapan Amerikalı uzmanlar ise ağız kokusu için kesin çözümü buldu bile! Buna göre sarımsak yedikten sonra kokuyu gidermek için bir bardak su içilmesi yeterli!

Uzmanlar, “Sarımsakta bulunan ‘AMS’ adlı bileşen, sindirim sırasında parçalanmadığı için ağız ve vücutta kokuya neden oluyor. Bir bardak süt ise sarımsağın içindeki bu bileşenin parçalanmasını sağlıyor ve kokuyu yüzde 50 azaltıyor” diye konuştu.

Uzmanlar diş fırçalayınca bile gitmeyen kokunun süt tarafından giderildiğini savundu.

SARIMSAĞIN FAYDALARI

* Savunma sistemini kuvvetlendirmesi en çok bilinen sarımsak faydası olarak belirtilebilir.

Beyaz kan hücrelerinin sayısını artırarak bağışıklığı kuvvetlendirir.

* Antiseptik ve antibiyotik özellik taşır. Bakteri ve mantarın üremesini önler. Doğal bir antibiyotik olarak bakteri ve virüslere karşı direnç kazandırır.

* Sarımsak kullanımı kalp hastalıklarının ortaya çıkma riskini düşürür. İyi kolesterolü artırır kötü kolesterolü ve trigliseritleri azaltıcı etkisi vardır.

* Damar tıkanıklığına karşı korur. Yüksek tansiyonu olanlar için yararlıdır. Kan basıncını düşürücü etkisi vardır. Anti-hipertansif ilaçlara benzer etki göstermekle beraber onların yan etkilerine sahip değildir.

* Kan dolaşımını düzenler.

* İçerdiği antikanser maddelerle sarımsak kanser önleyici bir besindir. Doğal öldürücü hücrelerin sayısını artırmak suretiyle bağışıklık sisteminin etkinliğini artırıcı etkisi bulunur.

* Sarımsak hakkında yapılan araştırmalar prostat bağırsak mide kanserine yakalanma olasılığını düşürdüğünü göstermektedir.

* Şekeri dengeler.

* Sarımsak yararları arasında sigaranın olumsuz etkilerini gidermeye yardımcı olmasıda vardır.

* Sarımsak saç dökülmesine karşı önleyici ve saçkıran sorununa karşı da kullanılmaktadır.