BIST 10.001
DOLAR 35,42
EURO 36,45
ALTIN 3.046,32
HABER /  GÜNCEL

Sarıgül'e görkemli karşılama

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri Mustafa Sarıgül, Anayasa'nın oldu bittiye getirilmemesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Mustafa Sarıgül, Bingöl'de düzenlenecek mitinge katılmak üzere uçakla Muş'a geldi. Sarıgül, Muş Havaalanı'nda eski milletvekili Zeki Eker ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Havaalanı çıkışında araç konvoyları oluşturuldu. Sarıgül'ün aracı ilerlemekte zorlandı.

Havaalanı VIP salonunda gazetecilere açıklama yapan Sargül, TDH'nin 'öteki'si olmayan bir hareket olduğunu söyledi.

TDH'nin gönüllerin hareketi olduğunu ifade eden Sarıgül, "Türkiye Değişim Hareketi, Türkiye'deki düğümleri çözmek için yollarda. Aksayan bürokrasinin tıkanan kanallarını açmak için yollarda. Türkiye'nin her
noktasında, dünyanın her noktasında, 'Silahlar gitsin, barış gelsin' demek için Türkiye'yi dolaşıyor. Türkiye'de biz kötülemek için, karalamak için dolaşmıyoruz, çare bulmak için dolaşıyoruz. İstiyoruz ki Türkiye'mizin her noktasındaki yurttaşlarımız kendi dillerini, kendi düşüncelerini, kendi inançlarını özgür ve mutlu bir şekilde yaşasın.

Biz istiyoruz ki Zaza Kürtleri de mutlu olsun, biz istiyoruz ki dünyanın her noktasındaki, Karadeniz'in her noktasındaki yurttaşlarımız da mutlu olsun. Türkiye Değişim Hareketi, 'öteki'si olmayan bir hareket. Başı açık olan da bizim, başı kapalı olan da bizim. TDH, Türkiye'deki huzursuzluğu yok etmek için ortada. Şu anda Türkiye'de kurumlar tıkandı, kurumlar arasında büyük bir kavga var, büyük bir mutsuzluk var. Bu mutsuzluğu yok etmek için Türkiye'nin her noktasını dolaşıyoruz. TDH iktidarın anahtarını teslim alacak olan tek siyasi güçtür. Bizim iki tane gücümüz var. Hakk'a inanıyoruz, halkımıza da sonuna kadar güveniyoruz. Bizi bu noktaya taşıyan önce Hakk'ın gücü sonra da halkın gücü. Türkiye'de ilk defa bir siyasi hareket gönüllerde kuruluyor. TDH gönüllerin hareketidir. Parti kuran diğer siyasi partiler İçişleri Bakanlığı'na bir dilekçe vererek partilerini kurdular ama biz önce Türkiye'nin her noktasına gidiyoruz. Yurttaşlarımızla bire bir görüşüyoruz" dedi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Sarıgül, kendisini traktörle karşılamaya gelen çiftçilerin mazot parası bulamadığını kaydederek, "Maalesef çiftçilerimiz şu anda traktörlerinin mazot parasını bulamıyorlar. Çiftçilerimiz şu anda traktörlerin taksitlerini ödeyemiyorlar. Çünkü şu anda Türkiye tıkandı. Türkiye tarım ülkesi olmasına rağmen tarım şu anda bitti. Çiftçilerimiz şu anda traktörlerine mazot koyacak para dahi alamıyor. Güneydoğu'da hayvancılığın ön planda olması lazım ama hayvancılık bu bölgede bitti. Ülkemiz dış dünyayla ticari bağını da kesti. Şu anda siyasal bağını da önemli ölçüler içerisinde sıkıntıya soktu. O nedenle bizim köylülerimiz Türkiye Değişim Hareketi iktidarında mazotlarını gönül rahatlığıyla traktörlerine koyabilecek ve traktörlerini inşallah satmayacaklar" diye konuştu.

AHMET TÜRK'E YAPILAN SALDIRI
Kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırıya çok üzüldüğünü belirten Sarıgül, "Ahmet Türk ile birlikte milletvekilliği yaptım. Kendisiyle uzun yıllardan beri tanışırım. Benim çok değerli bir dostumdur. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Bütün yurttaşlarımıza da geçmiş olsun diyorum. Böylesine bir olayı demokrasi dışı olarak görüyorum ve düşüncelerin baskıyla ve kaba kuvvetle susturulacağına inanlara diyorum ki, böyle şeyler yapmasınlar. Çünkü böyle şeyler Türkiye'ye çok büyük zarar verir" şeklinde konuştu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİK PAKETİ
Anayasa değişikliğinin oldubittiye getirilmemesi gerektiğini söyleyen Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Parlamentodaki partiler anayasa paketini geri çekmeli. Senin anayasan, benim anayasam olmaz. Anayasa toplumsal bir mutabakatla yapılır ve anayasa gibi ulusal bir konu oldubittiye getirilemez. Anayasa bir toplumsal sözleşmedir ve Türkiye Cumhuriyeti'ndeki her vatandaşın anayasası olması lazım. Anayasa'yı genel seçimlerden hemen sonra bütün siyasi partilerin mutabakatıyla ve sivil toplum kuruluşlarının da mutabakatıyla Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkesin kabul ettiği bir anayasa yapmamız lazım. Anayasa toplumsal bir sözleşmedir, ulusal bir mutabakattır. Oldu bittiye getirilmemeli. Anayasa gibi önemli bir konu, iç politika malzemesi de yapılmamalıdır."

Havaalanından çıktıktan sonra binlerce vatandaş tarafından karşılanan Sarıgül'ü polisler koruma markajına aldı. Van, Bitlis ve Bingöl Teşkilatları'nın da katıldığı, uzun araç konvoyunun oluştuğu havaalanı yolunda, Sarıgül'in aracı ilerlemekte zorlandı. Mustafa Sarıgül, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında karayoluyla Bingöl'e hareket etti.