BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Sarıgül'den kritik kaset sorusu

Baykal'a suikast ihbarının arkasında Sarıgül vardı iddiası ortalığı karıştırdı. CHP'nin suçlamasına Sarıgül yanıt verdi.

Abone ol

Sarıgül suikast iddiasına sert tepki gösterdi ve CHP yönetiminin gündemi değiştirmek için kendilerini hedef seçtiğini iddia etti.

Sarıgül seks kasedi görüntülerinin 15-20 gün önce CHP'lilerin eline ulaşdığını iddia ederek neden polise gitmediklerini sordu.

İddialarla ilgili hukuki süreç başlatacağını açıklayan Sarıgül, "Önder Sav'ın deli saçması olan bu açıklamalarını esefle kınıyorumBaşlarına taş düşse Sarıgül'den biliyorlar. Baykal'ın sağlığı benim için çok önemlidir. " dedi.

İddialar üzerine Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bir basın toplantısı düzenledi.

ALLAH KURU İFTİRADAN SAKLASIN

Mustafa Sarıgül, bugüne kadar CHP'lilerin Önder Sav ile şahsına karşı çeşitli iddialarda bulunduklarını ve bu iddiaların hepsinin boşa çıktığını belirterek, "Allah bizi kuru iftiradan korusun. Bunlar şunu gösteriyor, Sayın Baykal'ın, çalışma arkadaşlarını ne kadar isabetsiz seçtiğinin Önder Sav en büyük örneğidir. Başlarına taş düşse, bunu Sarıgül'den biliyorlar. Baykal'ın sağlığı herkes için önemlidir. Ama benim için daha fazla önemlidir. Pazartesi günü hukuk mücadelemizi başlatacağız. Ama bu son iftirayla ilgili gerekli cevabı alacaklardır" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ 15-20 GÜN ÖNCE CHP'LİLARİN ELİNDEYDİ

"Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülerin ardından CHP'nin gündemi değiştirmek için size karşı böyle bir iddia attığı söyleniyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Sarıgül, 15-20 gün önce internet üzerinden bu görüntünün, CHP'lilerin eline ulaştığını ifade etti.

SARIGÜL: POLİSE NEDEN GİTMEDİLER

Sarıgül, "Ellerine geçtiği gün neden polise gitmediler. Son olaylarla ilgili konuşmak istemiyorum. Biz ahlaklı, dürüst, siyaset yapmak için yollardayız. Önder Sav'ı tebrik ediyorum. Düşünmüş taşınmış, bir ay önce gelen mektubu değerlendirip, gün yüzüne çıkarmış. Sarıgül halka güveniyor ve inanıyor. Sarıgül ve arkadaşları doğru bildiği yolda yürümeye devam edecek. CHP'deki arkadaşlara Allah akıl versin. Ona buna çamur atarak kendi pisliklerinden kurtulmaya çalışıyorlar" dedi.

Bir gazetecinin, "CHP'liler kaseti sizin ortaya çıkardığınızı iddia ediyor" demesi üzerine Sarıgül, insanların kişilik haklarına saldıranlardan olmadıklarını, hatta bu tip çirkin davranışları gösterenlerin çok ciddi bir şekilde ceza almaları için parlamentodan yeni yasaların çıkmasını istediklerini ifade etti.

Mustafa Sarıgül, siyasi rakiplerine çamur atarak siyaset yapmadığını, hatta dün görüntüleri izlediğinde çok üzüldüğünü vurguladı.

SAV'A PES DİYORUM

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın iddialarını da kınadığını kaydeden Sarıgül, "Gündemi değiştirmek istiyorlar. Önder Sav'a 'pes' diyorum. Böyle bir şey varsa, o gün niye konuşmadı? Niye anlatmadı? Değerlendirmeyi, kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Bizim işimiz iktidar olmaktır" dedi.

"Bu iddialar üzerine Emniyet Müdürlüğünün kendisiyle irtibata geçip geçmediğinin" sorulması üzerine Sarıgül, Emniyetin kendisiyle ilgili hiçbir temasta bulunmadığını ve konuyu bu sabah öğrendiğini söyledi.