BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Sarıgül'den gece yarısı inşaat denetimi

Esenyurt'ta meydana gelen ve 11 işçinin ölümüyle sonuçlanan şantiye yangının ardından Şişli Belediyesi de harekete geçti...

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ilçe sınırlarında inşaatları denetleyerek standartlara uymayan şantiye sahiplerini uyardı.

Mal sahiplerine 3 gün izin veren Sarıgül denetimlerin artarak süreceğini ve standartlara uymayanlara maddi yaptırımlar uygulanacağını söyledi.

Esenyurt'ta yaşanan facianın ardından harekete geçen Şişli Belediyesi, ilçe sınırlarındaki yaklaşık 50 şantiyeyi mercek altına aldı. Başkan Mustafa Sarıgül beraberindeki heyetle birlikte ilçe sınırlarındaki inşaatları denetledi.

Çadırda kalan işçileri ziyaret eden Sarıgül, sorunlarını dinlediği işçilere gerekli düzenlemeleri yapacakları sözünü verdi.Sarıgül, Esenyurt'ta yaşanan olay hepimize ders niteliğinde. Denetimlerimizi artıracağız. Burada gözlemlediğimiz kadarıyla, ısınma odun sobaları ile de yapılıyor.

Allah korusun bir sigara külü bile yangın çıkmasına yol açabilir. Ekmek parası için evlerini ailelerini terk edip buralara gelen işçilerimize sahip çıkmak görevimiz diye konuştu.
Sarıgül, ilçe genelinde tüm şantiyelerin takip edileceğini, işçi sağlığı ve güvenliği için gerekli tüm yaptırımların uygulanacağını sözlerine ekledi.