BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sarıgül Zübeyde Hanım'ın mezarında

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Anneler Günü nedeniyle Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanımın İzmir’deki mezarını ziyaret etti.

Abone ol

Anneler Gününün İzmir için farklı bir anlamı olduğunu söyleyen Sarıgül, “94 yıl önce, bir mayıs ayında İzmir işgal edildi ve İzmir’i düşmandan bugün yine İzmir’de yatan bir annenin evladı kurtardı. Bir anne isterse dünyayı değiştirir” dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Anneler Günü etkinliği nedeniyle geldiği İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda kalabalık bir grup tarafından coşkuyla karşılandı. Sarıgül, daha sonra beraberindekilerle Karşıyaka’ya geçerek Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanımın buradaki anıt mezarını ziyaret etti. Anıta çiçek koyan ve saygı duruşunda bulunan Sarıgül, burada yaptığı açıklamada 94 yıl önce İzmir’in işgal edildiğini belirterek, “İzmir’i ve Türkiye’yi işgalden bugün huzurunda olduğumuz bir annenin yetiştirdiği evlat kurtardı” dedi.

Sarıgül açıklamasında şunları söyledi:

“İzmirli analar en çok Mayıs ayında ağladı. Biz de o anaları yeniden güldüren Zübeyde anamızın mezarında ona şükranlarımızı sunmaya geldik. Buradan tüm annelere sesleniyorum. Bir anne isterse, dünyayı değiştirir. Mustafa Kemal’in annesi bunu tüm dünyaya gösterdi. Onun yetiştirdiği evlat dünyanın en büyük emperyalist güçleri tarafından tutsak edilmek istenen bir ulusu yeniden bağımsızlığına kavuşturdu. Bugün özgürlükten, barıştan söz edenler de bunu bilmeli ve önce anaların sesine kulak vermelidir. Biz bugün bu bilinçle İzmir’deyiz ve tüm annelerimizin anneler gününü kutluyoruz. Şunu söylemek istiyorum. Anneler günü sadece bir hediye pazarından ibaret olamaz. Bu toprakları vatan yapan analarımızın gözyaşlarını unutmayacağız. ‘Bugün analar ağlamasın’ derken geçmişte ağlayan anaları da unutmayacağız. Annelerimiz bu ülkenin gerçek sahipleridir.”

sarigül.20130520103759.jpg

SARIGÜL'ÜN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Anneler Günü nedeniyle İzmir’de Zübeyde Hanımın mezarını ziyaret eden Mustafa Sarıgül’ün “Bir anne isterse dünyayı değiştirir” mesajı, bugün Türkiye’de sosyal medyada en çok paylaşılan mesaj oldu.

Sarıgül’ün mesajı, “BirANNEisterse” başlığıyla Twitter’da 430 kere tweet, 4714 kere retweet edildi ve 1708 kişi tarafından favorilerine eklendi.