BIST 9.577
DOLAR 34,00
EURO 37,85
ALTIN 2.819,92
HABER /  POLİTİKA

Sarıgül Koça destek mi olacak

CHP için kritik bir hafta. Muhalifler bayrak açıyor. Kulisler hareketli...

Abone ol

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun kurultay takvimini başlatma kararı ve eski Grup Başkanvekili Haluk Koç’un adaylık noktasına gelmesi ile hareketlenen CHP’de bu hafta önemli kararlar alınacak.

İşte CHP’nin yeni yol haritasındaki köşe taşları...

  • CHP Parti Meclisi (PM) yarın toplanarak kurultay kararını resmileştirecek. Bu toplantı aynı zamanda Koç’un arkasındaki 12’ler grubu ile Baykal ekibini bir kez daha karşı karşıya getirecek. Koç ekibinin, burada, MYK için “güvensizlik önergesi” vermesi bekleniyor.
  • Perşembe günü ise Haluk Koç’un, ekibi ile basının karşısına çıkarak adaylığını ilan etmesi bekleniyor. Koç’la çalışan ekip ise iddialı: “Biz yarışa 100 metre önden başladık. Ancak bu bir maraton, daha çok yol var. Bugün Genel Merkez ekibi adına bir il ve ilçe kongresini kazanmak güç bir iştir.”
  •  Haluk Koç’un adaylığından sonra Baykal ekibinde de değerlendirmeler yapılıyor. CHP Lideri Baykal’ın da kurmaylarına bu adaylığı değerlendirirken, “Haluk Koç ismi bir Mustafa Sarıgül değildir. Haluk ciddi bir aday olarak görülüyor. Ben önemsiyorum, siz de önemseyin ve buna göre çalışın” talimatı verdiği öğrenildi.
  • Baykal muhalifi diğer grup olan Mustafa Sarıgül ekibi ise Koç’un adaylığından sonra beklemeye geçti. Kulislerde Sarıgül ekibinin son tahlilde Koç’a destek verebileceği de konuşuluyor.