BIST 9.774
DOLAR 34,05
EURO 37,88
ALTIN 2.799,16
HABER /  GÜNCEL

Sarıgül borç deyince yine lafı dolandırdı

Cumartesi günü canlı yayında fırçaladığı muhabirin programına yeniden çıkan Mustafa Sarıgül sözkonusu borç olunca yine lafı dolandırdı

Abone ol

İNTERNETHABER- "Belediyenin kaç trilyon borcu var" diye soran muhabiri canlı yayında fırçalayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül iki gün sonra aynı programa çıkıp kendini aklamaya çalıştı.

"Belediyenin tüm borçlarını sıfırladık" diyen Sarıgül, çıktığı ikinci programda da rakam vermekten kaçtı ve vergi affı için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e methiyeler düzdü.                                                       

'Kıvırmadan' borcunu açıkla başkan!
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e 'borcunu açıkla' çağrısını İnternethaber yazarı Memduh Bayraktaroğlu yapmıştı. Bugün yayımlanan yazının hemen ardından Sarıgül'ün ekrana çıkması ise dikkatleri çekti.
İşte Sarıgül'ü harekete geçiren o yazı...
TIKLAYI

Cumartesi günkü programda projelerini ve Şişli'ye yaptığı yatırımları anlatan Sarıgül, muhabir Sami Altınkaya'nın "Belediyenin kaç trilyon borcu var" sorusuyla çılgına dönmüştü. Soruya bir hayli sinirlenen Sarıgül, bir de "Bu soruyu size kim sordurdu çok merak ediyorum. Bana göre planlanmış bir soru. Açık konuşayım canlı yayındayız zaten. Ben delikanlı adamım. Tenekeden teyyare değilim. Boşa da ateş etmem. Attığım zaman 12'den vurmam lazım" sözleriyle resmen muhabiri fırçalamıştı.

İKİNCİ PROGRAM AMA RAKAM YOK

Sarıgül Cumartesi günü yaptığı çirkin davranışın üzerine biraz geri adım atar gibi konuşsa da kamuoyunun merak ettiği 'belediyenin borcu' konusunu yine muğlak ifadelerle geçiştirdi.

HAKSIZLIĞIN HAYKIRIŞIYMIŞ!

"Yayın esnasında tartışma olabilir. Bu kin değil, nefret değil, yandan değil candan konuşmanın getirdiği bir olaydır" diye kendini savunmaya çalışan Sarıgül, tepkisini de "Haklı olanlar, haksızlığa baş kaldıranlar zaman zaman sertleşebilir" diyerek kendini haklı çıkarmaya çalıştı.

PEKİ NE KADAR BORÇ ÖDENDİ?

Uzun uzun konuşan Sarıgül, konu borçlara  gelince "Belediyenin geçmiş borçlarını sıfırladık" demekle yetinti. Ancak ödemekle övündüğü borçların ne kadar olduğunu bile açıklamaktan kaçtı.

ŞİMŞEK'TEN ALLAH RAZI OLSUN!

Cumartesi günkü programda da Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e teşekkür eden Sarıgül, bu kez de aynı taktiği uygulamaya koydu ve şu cümleyi söylemeyi söyleyip konuyu geçiştirdi.

"Vergi affıyla belediyenin geçmişe dönük tüm borçlarını ödedik."

PEKİ BİR DE BU SORULARI YANITLAYIN SAYIN BAŞKAN!

Bir önceki programda belediyenin borçlarının geçmiş belediye başkanlarına ait olduğunu söyleyen Sarıgül, aşağıdaki sorulara acaba ne yanıt verecek:

- Vergi affından yararlanarak ödendiğini açıkladığınız borç miktarı nedir?

- 1999'dan bu yana Şişli Belediye Başkanlığı'nı yürüten Sayın Başkan geçmişte hangi belediye başkanından ne kadar borç devraldınız?

- Belediyenin borçları yalnızca devlete olan 'vergi ve SSK' borçlarıyla mı sınırlı?

- Belediyenin devlet dışında diğer kişi ve kurumlara olan borçlarının miktarı ne kadardır?