BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,04
ALTIN 2.833,94
HABER /  GÜNCEL

Sarıgül Baykalın yerine aday olur mu?

Baykal'ın isitfası ile sarsılan CHP'de Mustafa Sarıgül aday olabilir mi? İşte Sarıgül'ün yanıtı:

Abone ol

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri Mustafa Sarıgül, Baykal'ın isitfasının ardından CHP Genel Başkanlığına aday olup olmayacağıyla ilgili konuştu.

Baykal'ın kendi koltuğunu korumak dışında bir şey yapmadığını söyleyen Sarıgül, TDH olarak yollarına devam edeceklerini söyledi. Baykal'la ilgili bugünlerde çok oknuşmak istemediğini söyleyen Sarıgül, "Sayın Baykal'ın Allah yardımcısı olsun'' dedi.

Sarıgül, hareketin kurucularından Mehmet Ali Aslan'ın Malatya'ya bağlı Arapgir ilçesinde vefat eden annesinin mevlidine katılmak üzere özel uçakla Elazığ'a geldi. Hava alanında gazetecilere açıklama yapan Sarıgül, dün katıldığı Zonguldak'taki mitingin TDH'nin, yolunda çok güçlü bir şekilde ilerlediğinin güzel bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Türk tarihinde ilk defa bir siyasi hareketin önce gönüllerde, köylerde, beldelerde, ilçelerde ve illerde kurulduğunu öne süren Sarıgül, ''Daha sonra Ankara'ya gidecek çok zor olan bir yolu seçtik ama seçtiğimiz yol hak, hukuk, adalet yoludur. Ben ve arkadaşlarım binlerce yurttaşımızın umutlu bakışlarını dün boşa çıkarmadık, bugün de yarın da boşa çıkarmayacağız. Biz bütün yurttaşlarımızın partisi olacağız ve kitle partisi olacağız. Özgürlükçü demokrasiyi savunan demokratik bir kitle partisi olacağız. Herkesi kucaklayan bir siyasi hareket olacağız'' diye konuştu.

ALLAH YARDIMCISI OLSUN

Sarıgül, bir gazetecinin ''Deniz Baykal'ın istifasının ardından CHP Genel Başkanlığına aday olmayı düşünüyor musunuz?'' sorusuna, ''Biz Baykal mantığını ret eden bir mantığız. Sayın Baykal'ın Türkiye'ye verebileceği hiç bir şey kalmamıştır. Sayın Baykal yıllardan beri kendi koltuğunu korumakla uğraşmaktadır. Biz TDH olarak yolumuza devam ediyoruz. Bu günlerde biz Sayın Baykal ile ilgili konuşmayı da kesinlikle doğru bulmuyoruz. Sayın Baykal'ın Allah yardımcısı olsun'' diye cevap verdi.