BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sarıgöl'de kask satışları patladı

Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün motosiklet sürücülerinin kask takmaları konusundaki uyarıları sonucunda ilçede kask satışlarında artış gözlendi.

Abone ol

Son günlerde artan motosiklet kazalarının üzerine Sarıgöl Emniyet Müdürlüğü, motosiklet sürücülerinin can güvenliği için kask takmaları konusunda uyarılarına devam ediyor.

İlçede motosiklet sürücülerinin kask takmaları konusundaki uyarılar sonucunda, kask satışlarında önemli artış olduğu belirtildi. Konu ile ilgili açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Şimşek, "Yaz başından beri motosiklet kullanan vatandaşlarımızın can güvenlikleri için kask takmalarının önemini anlattık.

Bu konuda el ilanları dağıttık belediye hoparlörlerinden anonslar yaptırdık. Bunun sebebi vatandaşlarımızın özellikle de gençlerimizin kazalar sonucu yaralanmalarından, canlarını kaybetmelerinden endişelenmemizdi.

Son günlerde artan motosiklet kazaları endişelerimizin haklılığını kanıtladı. Ben bir baba olarak gözümüzün bebeği olan çocukların kazalar sonucu yaralanmasından ondan da kötüsü hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duyuyorum. Hiç bir babanın ve annenin üzülmemesi için de kask uygulamasına ağırlık verdik. Bu konuda trafik ekibimiz kask takmayan motosiklet sürücülerine cezai işlem yapıyor.

Bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz 62 TL, ceza ödeyeceklerine bunun 1/4 fiyatına satılan ve mevsim şartlarına uygun kasklardan satın alsınlar. Hem paralarından hem de canlarından olmasınlar. Lütfen özellikle de gençler motosikletlerle hız yapmasınlar onlar kolay yetişmiyor. Bu konuların üzerinde durmamızın amacı vatandaşlarımızın can güvenliklerini sağlamaktır" dedi.

Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Şimşek, bu konuda ön büyük görevin ailelere düştüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Küçük yaştaki ve ehliyetsiz olan çocuklarınıza gündüz ve geceleri motosiklet vermeyin. Bu çok önemli bunlarının kontrolleri sizlerin elinizde. Üzücü olaylara neden olunmasın."