BIST 10.446
DOLAR 32,54
EURO 35,04
ALTIN 2.435,38
HABER /  GÜNCEL

Sarhoşum demeyene ceza yok mu?

Yargıtay alkollü yapılan iki farklı kazada iki farklı karar alması kafaları karıştırdı.

Abone ol

Manisa - Salihli'de bir sürücü yolun sağında bulunan trafik levhasına çarptı. Sürücü 1.58 promil alkollü çıktı. Salihli 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi sanığa trafik cezası verildiğinden, ayrıca hapis cezası verilmesinin yerinde olmadığına karar verdi. Savcılık kararı temyiz etti. Yargıtay 2'nci Ceza Dairesi sanığın sarhoş olduğunu kabul etmesi ve doktor raporu bulunmasını dikkate alarak kazanın alkolün etkisiyle olduğu kanaatine varıp beraat kararını bozdu.

'TEK ÖLÇÜT DEĞİL'
Bilecik'teki kazada ise sürücüde 1.9 promil alkol çıktı. Sarhoş olduğunu kabul etmeyen sürücü köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırdığını iddia etti. Mahkeme, 1.9 promil alkol seviyesinin güvenli araç kullanmayı engellediği sonucuna vararak sanığı hapis cezasına çarptırdı. Sanık kararı temyiz etti. Yargıtay, uzmanlarca tespit yapılmadığı için kararı bozdu.

Yargıtay 2'nci Ceza Dairesi Başkanı Nedim Baran da, TCK'daki, söz konusu madde için bir promil ölçütü olmadığını belirterek şunları söyledi: "Kazada alkol etkisinin tespiti için promil dışında, tanık ifadesi, sanığın sarhoş olduğunu kabul etmesi doktor raporlarına göre karar veriyoruz."

Haber:Ersan ATAR
Kaynak:www.sabah.com.tr