BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Şardan alkışlar arasında

Galatasaray'da başkan adayları konuştu. Şardan kürsüye çıkarken alkış tufanı koptu

Abone ol

Galatasaray Kulübü'nün seçimli olağan genel kurul toplantısında, oy verme işleminin başlamasından önce başkan adayları üyelere yönelik son konuşmalarını yaptı.

Başkan adaylarından Özhan Canaydın, mutlu olduğunu belirterek sözüne başlarken, çok güzel bir seçim dönemi yaşadıklarını vurguladı. 4 senedir çalıştıklarını ve altyapıya önem verdiklerini vurgulayan Canaydın, şöyle konuştu:

''Evet doğrudur, muhafazakar kafadayız, zihniyetteyiz, ama yeniliğe açığız. Muhafazakar zemine oturtulan yenilik okları, daima hedefe daha hızlı gitmiştir. İyi hazırlandık, 4 senede kilometrelerce yol aldık, çok az mesafeler kaldı. Kıyamadık, onları da 'bizim hakkımızdır biz yapalım' dedik. Göreve talip olduk.''

''İnşallah hep beraber büyük işler becereceğiz'' diyen Özhan Canaydın, ''Bütün başkan adaylarına yolu açtık. 15 Nisan'da yapılacak olağanüstü genel kurul sonrasında yolu açtığımızdan dolayı, mutlu beraberliği yine onlarla birlikte yolumuza devam ederek göstereceğiz'' ifadesini kullandı.

Canaydın, kongre üyelerinden iyi düşünmelerini isteyerek,  ''Galatasaray'a faydalı kimse, hangi renkse, hangi başkan adayıysa ona oy verin. Pazartesi yeni bir dönem başlayacak. Pazartesi günü mutlaka birlikte kenetlenip, Galatasaray için gerekenleri yapacağız'' dedi.

ŞARDAN ALKIŞLARLA

Konuşması için kürsüye coşkulu alkışlarla gelen Yiğit Şardan, büyük günün gelip çattığını belirterek, seçim kampanyasında hiçbir şekilde geçmişle hesaplaşmamaya, karalamamaya ve hatta eleştirmemeye dikkat ettiğini söyledi.

Galatasaray'ın spor sayfalarının 1. sayfasına taşındığını, bunun bile kulübe bir hizmet olduğunu ifade eden Şardan, ''Bu kadar kötü olduğumuz söylenen bir dönemde bile 6 aday yola koyulduk. Şu anda 4 aday kaldı, ama bu bile hepimizin Galatasaray'ı ne kadar sevdiğini ve hizmet için yarışa girebileceğini gösterdi'' ifadesini kullandı.

Yiğit Şardan, Galatasaray başkanlığının her şeyden önce tutarlı bir duruş olması gerektiğini düşündüğünü vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ben bu duruşu sergilediğime inanıyorum. Galatasaray başkanının verdiği sözleri tutabilmesi, tutamayacağı sözleri vermemesi gerektiğini düşünüyorum. Ben sadece akılcı, profesyonel, şeffaf, cesurve kararlı olmayı vadettim. Bunların gerçekleşmesi halinde zaten her şeyin yoluna gireceğini ve Galatasaray'ın artık tekrar bu sıkıntılardan kurtulup ileriye gideceğine inanıyorum. Bir değişimin gerektiğine inanıyorum, bu nedenle aday oldum. Renk seçiminde bana verilen zarftan mavi renk çıktı. Mavi renk modernliğin ve çağdaşlığın simgesidir. Mavi renk ümidin simgesidir, benim rengim mavi.''

YALMAN'DAN UYARILAR

Alp Yalman ise Galatasaray'ın tarihinin en önemli seçimlerinden birisini yaşadıklarını ifade ederek, bütün adayların amacının tek olduğunu söyledi.

Bu hedefleri anlatan Yalman, şöyle konuştu:

''Bugün bir borç batağında olan, gayri menkulleri hacizli veya ipotekli, gelirlerinin bir kısmı kaybolmuş, sosyal tesisleri bulunmayan bu kulübü, buradan alıp eski günlerine hatta, daha ileriye, layık olduğu yerlere götürmek. Bunun için hepimiz hazırız. Sizler oylarınızı verirken, hem vicdan muhasebesi, hem de yapabilirlik mukayesesi yapacaksınız. Bunu yaparken son 10 seninin mukayesesini  lütfen yapın. Galatasaray'da artık yeni sürprizlere, yeni denemelere çok fazla yer olduğu kanaatinde değilim.''

KIRAN: ''DEĞERLERİMİZİ KORUYARAK, DEĞİŞMELİYİZ''

Turgay Kıran da Galatasaray'da değerleri koruyarak yapılacak bir değişimin yaşanmasının zamanının geldiğini ifade etti. Yaklaşık 4 aydan beri, 100 kişilik bir ekiple kongre için hazırlandıklarını anlatan Kıran, ''Ortak aklı, duyguyu, paylaşımcılığı, katılımcılığı oluşturmak istiyoruz. Birçok projemizin olduğunu sizlere ilettik. Her şeyden önce amacımız değerlerimize sahip çıkmak. Biz dev bir çınarız. Bazen dallarımızı budamak gerekebilir.  Galatasaray'da değerlerimizi, sevgimizi koruyarak, belli değişimin yapılmasının zamanı gelmiştir'' diye konuştu.

Turgay Kıran, Divan Kurulu'nun olağanüstü yaptığı toplantıda Ünal Aysal'ın elinde bulunan hisselerin Galatasaray'da kalması için, bunlara talip olduğunu hatırlatarak, ''23.5 milyon dolarlık hissenin Galatasaray'da kalması için pazartesi günü şirketin belirlediği gibi 40-50 milyonluk hisse değerleriyle oturup konuşacağız'' diyerek sözlerini tamamladı.

SEBA'NIN TELGRAFI ALKIŞLANDI

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ile Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, kongreye telgraf göndererek hayırlı olması dileğinde bulundular. Seba'nın salonda okunan telgrafı, kongreye katılanların tümü
tarafından bir süre alkışlandı.

Öte yandan, başkan adaylarının konuşmaları kura ile belirlenirken, Alp Yalman ilk, Yiğit Şardan ikinci, Turgay Kıran üçüncü, Özhan Canaydın da son sırada konuştu.

Bu arada, kongre ile ilgili alınan güvenlik önlemleri kapsamında sivil polislerin de lise içinde görev yaptığı öğrenildi. Basın mensupları da kongreye büyük ilgi gösterirken, çok sayıda televizyon kanalı canlı yayınlarla sporseverlere seçim kongresinden haberler iletiyor.