BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Şantiyede silahlı direniş

Bakırköy'de mahkemelik olan arazide İSKİ çalışanlarıyla Türk Çimento AŞ çalışanları arasında arbede yaşandı.

Abone ol

Bakırköy Osmaniye'de bulunan ve mahkemelik olan arazide önceki gün İSKİ çalışanlarıyla Türk Çimento AŞ çalışanları arasında arbede yaşandı. Türk Çimento alışanları, 2003 yılından beri mahkemelik olan arazide bulunan su kanalını kaldırmak isteyen İSKİ çalışanlarına tüfekle karşılık verildi. Polis yaşanan arbedede dört kişiyi gözaltına aldı.

DAHA ÖNCE NEREDEYDİNİZ

İSKİ Hukuk Müşaviri Memduha Tek, yaşanan arbedeyle ilgili olarak;' Hat döşenirken neredeydiniz. Şimdi neden böyle tepki gösteriyorsunuz' dedi. Türk Çimento AŞ'nin Avukatı Serpil Akbayır ise,'Daha önceden bundan haberimiz yoktu. Onun için tepki göstermedik.' karşılığını verdi. Türk Çimento yetkilileri, İSKİ ve Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştıma cezasını ödememek için araziden geçen kolektör hattını kaldırmak istediğini söylediler. Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan iş makineleri polis tarafından araziden çıkartıldı.

15 MİLYON YTL ÖDEMEMEK İÇİN YIKACAKLARDI

12 yıl önce İSKİ kolektör hattı döşedi. Türk Çimento AŞ 2003 yılında kamulaştıma bedelini almak İstanbul İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme İSKİ ve Büyükşehir Belediyesi'ne kamulaştırma bedeli olan 15 milyon YTL ödemesine karar verdi. İSKİ ve Büyükşehir Belediyesi mahkemenin aldığı kararı temyize götürdü. Önceki günde Bakırköy'e gelen İSKİ yetkilileri mahkemenin verdiği 15 milyon YTL'lik kamulaştırma cezasını vermemek için arazideki kolektör kanalını kaldırmak istedi. Ancak Türk Çimento çalışanları İSKİ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi alışanlarına tüfekle direndi. Polis ekipleri elinde tüfek bulunan çalışanı copladı. Yaşanan arbedede silah çeken çalışanla birlikte dört kişiyi gözaltına aldı.