Işid ve YPG'nin çatıştığı bölgenin bitişiğindeki Şanlıurfa'da yaşanan skandal gelişmeyi Yeni Şafak gazetesi yazdı.
Abone olÇatışmaların eksik olmadığı Kobani'den Suruç'a göç akını sürerken, ellerin her an tetikte olduğu bölgede bir polis amirinin istihbarat akışını kasti olarak engelleyip ülke güvenliğini hiçe saydığı iddia edildi. Şanlıurfa İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı M.B. önce soruşturma geçirdi, ardından 2 Ekim'de açığa alındı
Yeni Şafak gazetesinin "Düpedüz ihanet" başlığıyla manşetine çektiği haberde emniyet amiri hakkında hazırlanan rapordan ayrıntılar aktarıldı.
BİLGİ AKIŞI SAĞLANMADI
Emniyet Amiri M.B. hakkında hazırlanan raporda, 'Kobani'de YPG ve IŞİD güçleri arasında günlerdir devam eden çatışmalar nedeniyle Kobani'den kaçan çok sayıda kişi Türk sınırına dayandı. Suruç'a gelen gruplar, olayları protesto etti. Çeşitli grupların provokatif eylemlerinden dolayı arbedeler yaşandı. Suruç'taki bu olaylara rağmen, Şanlıurfa İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki üst birimlere bilgi akışı sağlanmadı' şeklinde şoke eden bir ifade yer aldı.
HABERLER AMİRDE KALDI
Skandala ilişkin İstihbarat Şube Müdürü Rüştü Yılmaz'ın hazırladığı raporda, 'Kobani'deki çatışmalar nedeniyle Suruç, Ceylanpınar ve Viranşehir'de birçok eylemin düzenlendiği, alt birim personellerinin tuttukları tutanakla Emniyet Amiri M.B.'ye bilgi ve belge akışını sağladığı, ancak M.B.'nin alt birimlerinden aldığı istihbari bilgi ve belgeleri üstlerine bildirmediğinin tespit edildiği' belirtildi.
2 EKİM'DE AÇIĞA ALINDI
Yaşanan bu istihbarat zaafının ardından M.B. hakkında, polis başmüfettişleri soruşturma başlattı. İncelemenin ardından, istihbarat akışına engel olduğu belirlenen M.B, 2 Ekim'de açığa alındı. Bölgedeki istihbarat zaafiyetinin nelere yol açtığı geçtiğimiz temmuz ayında yaşanan olayda anlaşılmış, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın ziyaretlerini takip ettikten sonra ilçeye dönüşünde makam aracında silahlı saldırıya uğramıştı.