BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sancaktepe 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladı

Türk Devleti'nin fiilen temellerinin atıldığı 19 Mayıs tarihi, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak bütün yurtta kutlanıyor.

Abone ol

Milli bayramlar arasında önemli bir yere sahip olana 19 Mayıs, gençlerimize armağan edildiğinden bu yana, gençlerimiz tarafından bu anlamlı gün coşkuyla kutlanıyor.

Sancaktepe’de 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bir dizi programla kutlandı. Sancaktepe’de ki kutlamalar, Sancaktepe Belediye binası Atatürk anıtı önünde 9:30’da çelenk koyma töreni ile başladı.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Kaymakamı Necmettin Kalkan, Garnizon Komutanı, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri ve öğrenciler, Atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular.

Sancaktepe Belediyesi Sarıgazi Stadyumundaki tören ise 10:00 da yapıldı. Tören; Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kaymakam Necmettin Kalkan ve garnizon komutanının vatandaşları selamlaması ile başladı. Belediye Başkanı İsmail Erdem, stadyuma gelişinde vatandaşlar ve öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde alkışlandı.

Geçit törenin ardından, stattaki gösteriler öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile başladı.

Sancaktepe GSK Uzakdoğu spor gösterisi seyirciler tarafından coşkuyla alkışlandı.

İzcilerin gösterisinin ardından kız grubu ve arakasında erkek dans grubunun gösterisi yapıldı. Muharip gazilerin geçit töreni esnasında yürüyüşlerinin seyirciler tarafından coşkuyla alkışlanması dikkat çekti.

Programın sonunda Karadenizli sevilen sanatçı Hülya Polat tribünde buluna seyircileri türküleri ile coşturdu.

Programda ayrıca ilçede düzenlenen bilgi kültür yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.