BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sanal kitap fuarına rağbet büyük

Online kitapçı idefix'in her yıl düzenlediği ve sıkı takipçileriyle artık geleneksel hale gelen Sanal Kitap Fuarı’nda son günler.

Abone ol

Online kitapçı idefix'in her yıl düzenlediği ve sıkı takipçileriyle artık geleneksel hale gelen Sanal Kitap Fuarı’nda son günler.   Bu yıl 8.sini düzenlenen fuarı 24 Kasım’dan bu yana 2.5 milyona yakın kişi ziyaret etti.

 Böylece geçen yılki 2 milyon ziyaretçi rekoruna bir yenisi eklendi. 26 Aralık’a dek devam edecek fuarda aralarında Yapı Kredi, Can, İletişim, Everest, Kabalcı, Ayrıntı, İş Bankası, Oğlak, NTV, Sel, İnkılap gibi Türkiye’nin en büyük yayınevlerini de içinde bulunduğu 470 yayınevini okuyucuyla buluşuyor. Şuana kadar yaklaşık 45 bin farklı kitaptan 175 bin adete yakın kitap satılan fuarda en yoğun geçen son haftayla birlikte sonunda 60 bin farklı kitaptan 300 bin kitabın okuyucuya ulaşması bekleniyor.


Sanal Kitap Fuarı’nda en çok ilgi gören kitaplarsa şöyle;
Şah ve Sultan (İMZALI)
İskender Pala
Firarperest
Elif Şafak
Lüsyen (İMZALI)
Can Dündar
İstanbul Hatırası (İMZALI)
Ahmet Ümit
Zeki Olduğunu Düşünüyor musun?
John Farndon



Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin 81 ilinden kitap siparişi yapılmış olması Sanal Kitap fuarı’nın çarpıcı sonuçları arasında. Türkiye dışında 34 farklı ülkeden de fuar alışverişi gerçekleşti.


Fuarda en çok sipariş verilen ilk 5 şehrin sıralaması ise şöyle;
İstanbul
Ankara
İzmir
Kocaeli
Bursa

En az sipariş verilen 5 şehir Türkiye’nin ‘uzak’ illeri arasında yer alıyor;
Bingöl
Gümüşhane
Ardahan
Iğdır
Kilis