BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Şampiyonlar Liginde hatır şikesi

Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Arsenal - Porto ve Milan - Lille karşılaşmalarında alınan sonuçlar, Avrupa'da günün konusu

Abone ol

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarının son gününde oynanan Arsenal - Porto ve Milan - Lille maçlarında 'hatır şikesi' yapıldığı iddiaları Avrupa futbolunda günün konusu oldu.

Milan'ın kendi sahasında oynadığı ve Kaka, Seedorf, Maldini, Oliviera, Gilardino gibi yıldızlarını ilk onbirde oynatmadığı maçta Lille'e 2-0 yenilerek Fransız ekibine grup ikinciliğini adeta 'hediye' etmesi, özellikle Yunan basınını ayağa kaldırdı. Milan'ın puan alması halinde ikinci sırayı alacak olan AEK'nın bu sonuçla bir 'üç kağıda' kurban gittiğini öne süren Yunan basını, İtalyanlar'a ağır ithamlarda bulundu. Oraspor, "İtalyan üçkağıtçıları donlarını çözdüler. Milan mazisini hiçe saydı", Sportime, "İtalyanlar Lille'e maçı hediye etti" diye yazdı.

Golsüz beraberlikle CSKA Moskova'yı safdışı bırakıp el ele ikinci tura çıkan Porto ve Arsenal'in futbolu da eleştiri konusu oldu. Arsenal'in hocası Arsene Wenger, "Futbol için iyi bir reklam olmadı. Ancak bu sadece son beş dakika için geçerli. Yoksa 85 dakika Porto galibiyet için bastıran taraftı. İki topları direkten döndü. Oyun son derece adildi" dedi.

Kaynak:www.milliyet.com.tr