BIST 9.923
DOLAR 34,11
EURO 38,08
ALTIN 2.866,17
HABER /  SPOR

Şampiyon güreşçi isyan etti

Antalya'da Milli Takımı ile kampta bulunan milli güreşçi Hamza Yerlikaya kendilerinin görmezden gelinmelerine isyan etti.

Abone ol

Antalya'da Greko-Romen Milli Takımı ile kampta bulunan milli güreşçi Hamza Yerlikaya, başarılı sporculara ''Devlet sporcusu'' unvanı verilmesi gerektiğini belirterek, ''Devlet sanatçısı var. Neye göre devlet sanatçısı olmuş bunu bilmiyorum. Ben ömrümü minderde geçiriyorum, başarılar elde ediyorum, ancak devlet sporcusu olamıyorum'' dedi. 

Kupada, takım olarak şampiyon olmayı hedeflediklerini ifade eden Yerlikaya, ''Geçtiğimiz yıllarda takım olarak muazzam işler yaptık. Hiçbir camianın yapamadığı, herkese parmak ısırtacak işler gerçekleştirdik. Bazı çevreler bunu görmezlikten gelse de bizler Türkiye'nin yine yüz akı olduk ve bunu da devam ettireceğiz'' dedi.

Yerlikaya, 2007'de alınacak başarıların 2008 yılına da yansımasını istediklerini söyleyerek, ''2007'nin bizim için hassasiyeti var. Bu yıl alınacak puanlar ile 2008 yılındaki olimpiyatlara gidebilmek için barajı aşmamız gerekiyor. Takımımız, güzel bir hava yakalarsa çıkışımız sürecektir'' diye konuştu.