BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Şamil Tayyar zekten dört köşe

Şamil Tayyar'ın en mutlu günü.. Hergün küfür yediği kanaldaydı. Kanaltürk'ten içeri girerken yaşadığı duygularını anlattı.

Abone ol
Kanaltürk'teydi çünkü. Hergün kendisine küfür edilen kanalda. Şamil Tayyar, aldığı zevki Gazeteciler.com'a anlattı.

Ergenekon iddanamesinin açıklandığı günün akşamı, Türkiye'deki tüm televizyonlar Şamil Tayyar'ın kapısını çaldı görüş almak için. Bunların başında çalıştığı Star Grubu'na ait 24'te vardı.

Ancak Şamil Tayyar, tercihini özellikle Kanaltürk'ten yana kullandı...

Ana haber bülteni boyunca ekranda kalan ve Ergenekon'u yorumlayan Tayyar, Kanaltürk'ün reytingine de katkıda bulundu. Ama Tayyar'ı mutlu eden ne reyting artışı, ne de ekrandaki görüntüsüydü.

Telefonun öteki ucunda Şamil Tayyar var:

-Şamil Bey, Kanaltürk'te ekrana çıkmak nasıl bir duyguydu?

-Bana sürekli küfür edilen bir kanalın ana haber bülteninde özel konuk olmak  bana büyük zevk verdi. Çok keyifli bir akşam yaşadım. Benim için 30 milyon dolardan daha kıymetli bir geceydi.

-Peki siz ekrandayken, lütfen samimi bir şekilde bu sorumuza cevap verin. Tuncay Özkan aklınıza geldi mi?

-Yayındayken değil ama kapıdan girişte aklıma geldi. Ben o binayı ilk kez gördüm. O caddenin ortasında binayı gördüm ve olanları düşündüm.

-Niye geldi aklınıza?

-Yapılanları, yaptıklarını düşündüm. Bana yaptığı haksızlığı, küfür ve hakaret dolu yayınları hatırladım biran. Parasını alsa da, kimseye kalmıyormuş. O şimdi ziyaretçi ben gazeteciliğimi sürdürüyorum.

-Peki siz oraya gittiğinizde, esnafla karşılaştınız mı, sizi tanıdılar mı?

-Evet, şaşkın şaşkın bakıyorlardı. Herhalde bana yapılan haksızlığı onlar daha iyi biliyordu. Komşuydular Kanaltürk'e çünkü.

-Peki Şamil Bey, siz bilerek mi Kanaltürk'e çıktınız o gece. Biliyoruz ki, bir çok televizyon kuruluşu sizinle konuşmak istiyordu. Bir de sizin grubunuzun televizyonu var, 24... Oraya çıkmak yerine niçin Kanaltürk?

-Taleplerin hepsini karşılamak mümkün değildi. Tercih yapmam gerekiyordu. Burada biraz duygusal davrandım. Perşembe günü diğer televizyonların da ihtiyacına cevap vermek için ekrana çıkacağım. 32. Gün'de olacağım.

Şamil Tayyar'ın bu sözünün ne anlama geldiğini de sorduk elbette... Gülümsedi sadece... Duygusallıktan kastı, aldığı zevkten anlaşılıyordu zaten... Teşekkür ettik, telefonu kapattık.