BIST 9.976
DOLAR 34,00
EURO 38,05
ALTIN 2.827,17
HABER /  POLİTİKA

Şamil Tayyar hızlı döndü

Şamil Tayyar uzun süre neden yazmadığını açıkladı. 'AK Parti kapatılmaz' diyenlere de Güreş Paşa örneğini verdi.

Abone ol

Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar'dan hodri meydan. Ergenekon yazıları nedeniyle köşesine son verildiği iddialarını ortaya atanlara meydan okudu.

Baskı iddialarını yalanlayan yazar 18 Nisan'dan bu yana ara vermesini sağlık gerekçesiyle açıkladı. Tayyar, kendi ifadesiyle Ergenekoncuların 'baş belası' olmaya devam edecek.

Yazarın asıl bombası bu değil elbette. AK Parti'nin kapatılmayacağını savunanların ezberini bozacak çarpıcı bir örnek veriyor. Dayanağı da Doğan Güreş paşanın Refah partisi döneminde söylediği sözler:

O dönemde Erbakan da kapatılmayacak diyordu. Ancak tersi oldu; yazar benzer açıklamaları Erdoğan'ın tekrarladığına dikkat çekiyor. Tayyar aynı şartların mevcut olduğu kanatinde. Delil olarak ta Güreş Paşa'nın Saadet Partililerle 22 Temmuz seçimleri öncesinde buluştuğu sohbette sarfettiği bir cümle:

-(...)2007 yılı mayıs ayının ilk haftasıydı. Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, yöneticiler Ertan Yülek ve Numan Kurtulmuş, Güreş’in yine kapısını çaldılar. Görüşme Ayrancı’daki bir ofiste gerçekleşti. Yanlarında bir iki dostla birlikte Güreş’in danışmanı İbrahim Beşe de var.

Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş. Daha önce inanmamışlardı ama şimdi paşadan gelecek istihbaratın ne kadar önemli olduğunu düşünüyorlardı. Yine sordular: ‘Paşam, durum nedir? Memleket nereye gidiyor?’

Güreş, uzun uzun aktüel konuları değerlendirdi, AK Parti’ye verip veriştirdi. Özetle dedi ki: ‘Durum hiç parlak değil.’ Hele şu cümlesi, konuklarında şok etkisi yarattı: ‘AKP’nin tek başına iktidara geleceği bir 23 Temmuz sabahını tahayyül bile edemiyorum.’