Şam'da askeri istihbarat binası yakınlarında düzenlenen intihar saldırılarında 50'den fazla kişi hayatını kaybetti, 370'in üzerinde yaralı var.
Abone olSuriye'nin başketi Şam'da düzenlenen iki ayrı intihar saldırısında en az 55 kişi hayatını kaybetti, 372 kişi de yaralandı.
Patlamanın askeri istihbarat binası yakınlarında sabah saatlerinde meydana geldiği bildirildi. Devlet televizyonu yanmış araçlar ve yolda açılan iki ayrı derin çukura ilişkin görüntüler yayınladı.
Devlet televizyonu, Şam'ın güneyinde askeri istihbarat tesisinin olduğu söylenen el Kazaz bölgesinde patlama sonrası meydana gelen hasarı gösterdi.
Televizyon, yaşanan iki patlamayı, başkentin güneyine doğru Kazaz bölgesinde meydana gelen 'terörist saldırılar' olarak niteledi.
Hükümet karşıtı eylemlerle sarsılan Suriye'de başkent Şam, geçen aylarda da bombaların hedefi oldu.
Rejim birlikleri ve muhalifler arasında ateşkes kararı alınsa da ülkede şiddet olayları devam ediyor. Humus, dün gece boyunca bombalandı.
İlk patlama sabah saat 08.00'da meydana geldi.
Görgü tanıklarıyla konuşan bir yerel gazeteci BBC'ye 'ilk patlamanın halkı o bölgeye çekme amacında olduğunu, ardından daha büyük ikinci patlamanın meydana geldiğini' söyledi.
Devlet televizyonu, bazılarının içinde yanmış cesetler bulunan araçların görüntülerini aktardı.
Görüntülerde, yol üzerinde iki büyük çukur oluştuğu görüldü.
Hedef alınan bölgede, askeri istihbarat tesisi ve terörle mücadele birimlerinin merkezleri olduğu belirtildi.
Şam'da bulunan BBC muhabiri Lyse Doucet, güvenlik kordonuna rağmen kalabalık bir grubun Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yanlısı sloganlar attığını söyledi.
Doucet, kalabalık arasında Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’yi suçlayanlar olduğunu ifade etti.
BBC'ye konuşan ve adının Ahmet olduğunu söyleyen bir Şamlı patlamaların duyduğu büyük patlamalar olduğunu belirtti.
BM gözlemci heyetinin başkanı General Robert Mood da olay yerinde incelemelerde bulundu.
Gözlemciler BM-Arap Ligi barış planı çerçevesinde Suriye'ye geçen aydan itibaren Suriye'ye gitmeye başlamışlardı.
Şu anda Suriye'nin genelinde 70 kadar gözlemci bulunuyor ancak gözlemcilerin varlığı şiddeti durdurmaya yaramadı.
Çarşamba günü, Hama ve İdlib'in kuzey tarafı da dahil olmak üzere ülkenin birçok yerinde şiddet olayları yaşandığı bildirildi.
BM, 2001 yılı Mart ayında rejim karşıtı gösterilerin başlamasından bu yana yaklaşık 9,000 kişinin hayatını kaybettiğini belirtiyor.
Suriye hükümetinin Şubat ayında verdiği rakamlara göre ise 2,493 sivil ve 1,345 güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 3,838 kişi hayatını kaybetti.