BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,09
ALTIN 2.841,27
HABER /  POLİTİKA

Samast Nizam-ı Alemci mi?

Dink'in katil zanlısı Nizam-ı Alem ocaklarına gidiyor muydu? Gözler BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nda..

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink'in cinayet zanlısı Ogün Samast'ın adının bazı gazete ve yayın organlarında Nizam-ı Alem Ocağı ile geçmesine tepki gösterdi.

Partisinin Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan 7. Olağan Genel Kurul toplantısına katılmak üzere memleketi Sivas'a gelen Yazıcıoğlu, salona girmeden önce basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Yazıcıoğlu, Nizam-ı Alem Ocağı'nın kapandığı dönemlerde Samast'ın 10 yaşında olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: Bu kişinin şahsen Alperen Ocaklarına gelmesi zaten söz konusu değil. Nizam-ı Alem Ocakları'ndan bahseden olmuştu. O zaman Nizam-ı Alem Ocağı açıkken bu 11 yaşında bile değil 10 yaşında. Sonra bu kişinin Alperen Ocağı veya Nizam-ı Alem Ocağı'yla ilgisi olduğu iddia edilmiyor. Kendisinin de yanından, yöresinden geçmişliği yok, böyle beyanı da yok, hiçbir şey yok.

Neymiş, arkadaşlarından bir tanesi zamanında Nizam-ı Alem Ocaklarına gitmiş. Peki bir de futbol takımında görev yapmış. Futbol takımında, takım arkadaşlarıyla kol kola, omuzlarına ellerini atarak fotoğraf çekinmişler. Şimdi bu spor kulübüyle ilişkilendirilecek mi. Okuduğu okul ilişkilendirilecek mi. Yolculuk yaptığı otobüs yolcuları ilişkilendirilecek mi. Bazı gazeteler ve bazı yayın organları hukuka aykırı, edep sınırlarını aşarak, tamamen maksatlı olarak iki de bir sağına soluna bulaştırmaya çalışıyor. Bu tam anlamıyla terbiyesizlik."