BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Samanyolu'ndan şok 'GATA' önerisi

Haklarında tutuklama kararı çıkarılan generallerin yeniden GATA'nın yolunu tuttuğu iddiaları üzerine Samanyolu TV Ankara Temsilcisi'nden radikal teklif.

Abone ol

Samanyolu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu, haklarında tutuklama kararı çıkarılan generallerin GATA'ya tedavi amaçlı yatarak mahkemeden kaçtığını belirterek "Gata kapatılsın. Türkiye'nin geldiği sağlık hizmetleri konusunda artık GATA'ya gerek yok" dedi.

Samanyolu TV Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu, TGRT Haber'deki açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Abdulkadiroğlu, "En kutsal meslek olan doktorluk askeri rütbelerle baskı altında tutuluyor" diyerek GATA'nın yapısını eleştirdi.

İşte TGRT Haber Tv'deki o açıklamalar:

"Ben GATA'nın kapatılması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'de artık GATA'ya ihtiyaç yok. Türkiye'nin devlet hastenelerinden artık askeri personel yararalanabiliyor. Eskiden yararlanamıyordu. Ve Türkiye'nin devlet hastanelerinde yapılamayan ameliyat, yapılamayan tıbbi tedavi yok. Ve Türkiye'nin devlet hastaneleri artık GATA'nın kendi içerisinde kendi personeline sunduğu kaliteli olduğu ifade edilen, ben bilmiyorum, hiç GATA'ya gitmedim orada tedavide görmedim, kaliteli olduğu ifade edilen sağlık hizmeti kadar en az kaliteli sağlık hizmeti veren türkiye'nin devlet hastaneleri var. Türkiye'nin sağlık hizmetinin geldiği noktada bence artık tıbbi olarak gata'ya ihtiyaç kalmamıştır. Ve dolayısıyla GATA birtakım suistimalerin de önüne geçilmesi noktasında bana göre kapatılmalıdır. Dolayısıyla bugün GATA'da komutanlar katında kimin ne yaptığını bilmiyorsunuz.

KOMUTANLARIN KAÇMASI BÖYLE ÖNLENİR

"Evet bir dönem Türkiye'deki sağlık sisteminin çok yeterli olmaması konusunda askerimizin Türkiye'nin müdafasını yapan askerimizin sağlığının hakikatten önemli olduğu, onların farklı noktalarda yaşadıkları sağlık sıkıntıları ile ilgili belki daha ihtimamlı bir tedavi süreci gerektiği, işte operasyonlarda yaralanan askerlerin daha çabuk müdahale noktasında bir ihtiyaç olmuş olabilir. Ama artık bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin geldiği sağlık noktasında GATA'ya ihtiyaç yoktur. Dolayısıyla GATA kapanırsa da devlet hastanesi kaçıpta kendisini oraya kapatıp , yargının elinden kaçacak bir durumu olmadığı için de kişinin, butür "gatakulliler" de yaşanmamış olur. Yani GATA kapatılırsa 'dışkapıkulli' ya da işte Atatürk 'eğitimkulli' falan olmaz. Dolayısıyla bu süreç de aşılmış olur diye düşünüyorum."

MESLEĞE GÖLGE DÜŞÜRÜYORLAR

Çok kutsal bir meslek olan tıp mesleği rütbelerle gölgeleniyor GATA'da. Siz doktorlara rütbeler veriyorsunuz. Dolayısıyla doktorluk herşeyin üstünde kutsal bir meslek ama siz onu kendi sınırlarınız içerisine hapsediyorsunuz. Ve o insanı birtakım rütbelerle taltif ederek, aslında ettiği hipokrat yeminine de belki aykırı hareket edeceği yöne sevkediyorsunuz. Onun mesleğinin kutsallığının üzerine başka biriketler koyuyorsunuz. Bu da tıp mesleğini uymuyor"