BIST 9.888
DOLAR 34,13
EURO 37,97
ALTIN 2.882,96

Saldırıya uğrayan politikacılar

Saldırıya uğrayan politikacılar

Siyasiler kimi zaman protesto amaçlı kimi zaman da başka nedenlerle yumruklu saldırılara ya da ayakkabı fırlatma protestolarına maruz kalıyor.kimileri bu saldırıları hafif yaralanmalarla atlatırken, kimilerinin de canına mal oluyor.işte geçmişten bu yana saldırıya uğrayan...

Saldırıya uğrayan politikacılar

Siyasiler kimi zaman protesto amaçlı kimi zaman da başka nedenlerle yumruklu saldırılara ya da ayakkabı fırlatma protestolarına maruz kalıyor.

Kimileri bu saldırıları hafif yaralanmalarla atlatırken, kimilerinin de canına mal oluyor.

İşte geçmişten bu yana saldırıya uğrayan politikacılar...

Saldırıya uğrayan politikacılar

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, partisince Bursa'da düzenlenen ''Rereferandum için Boykot'' mitinginde konuşurken, bir kişinin saldırısına uğradı.

Tuncel'in de katıldığı mitingdeki konuşması sırasında, kürsünün bulunduğu platformda bulunan bir kişi Birdal'ın yanına giderek, kafa attı.

Akın Birdal, saldırıdan yaralı olarak kurtulurken, saldırıyı gerçekleştiren üniversite öğrencisi de linç girişimi sonucu yoğun bakıma alındı.

Saldırıya uğrayan politikacılar

Kapatılan DTP'nin gelen başkanı Ahmet Türk, Samsun'daki Bulanık olayları davası sonrası yumruklu saldırıya uğramıştı. Saldırı sonrası Ahmet Türk'ün burnu kırılmış, alnında yarık oluşmuştu.

Saldırıya uğrayan politikacılar

Başbakan Turgut Özal'a 1988 yılında ANAP kongresi sırasında Kartal Demirağ tarafından suikast girişiminde bulunulmuştu. Özal, bu saldırıda parmağından yaralanmış, sonra kürsüye çıkarak konuşmasını tamamlamıştı