BIST 9.724
DOLAR 34,16
EURO 38,20
ALTIN 2.928,26
HABER /  GÜNCEL

Saldırıya ilginç protesto

Elazığ'da bir gardiyan Danıştay'a yapılan saldırıyı İzzetpaşa Camisi'nin minaresine çıkarak protesto etti

Abone ol

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde adliyede infaz memuru olarak görev yapan bir kişi, Danıştay 2. Dairesi'ne yapılan saldırıyı çıktığı İzzetpaşa Camisi'nin minaresinde protesto etti.

Karakoçan adliyesinde infaz memuru olarak görev yapan Resul Vural, İzzetpaşa Camisi'ne gelerek minareye çıktıktan sonra minarenin kapısını arkadan kapatarak, minarenin korkularına oturdu ve elindeki silahla yaklaşık 4-5 el havaya ateş etti.

Olay yerine gelen polis ekipleri, etrafta güvenlik çemberi oluşturdu. Vural, kalabalığın oluşmasıyla zaman zaman elindeki silahı başına dayayarak ve Türk bayrağı açtı.

Emniyet güçleri Vural'ın bulunduğu minarenin karşısındaki minareye çıkarak protestocuyu megafonla ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık iki saat sonra Vural'ın bulunduğu minareye çıkan Asayiş Şube Müdürü Oğuz Çuhadar, burada Emniyet Müdürü Yalçın Koçkal'ı aradı ve Koçkal'ın kendisiyle konuşmak istediğini söyledi.

Emniyet Müdürü Koçkal, Vural'a, “Bizi sevdiğini söylüyorsun eğer bizi seviyorsan aşağıya inmelisin” dedi.
Vural'ın da Koçkal'a, “Sizi üzdüğüm için çok üzgünüm. Özür diliyorum” dediği öğrenildi.

Daha sonra aşağıya inen Vural, Emniyet Müdürü Koçkal'ın elini öperek, özür diledi.

Vural, bu arada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Danıştayımıza, polisimize, yarbayımıza yapılan saldırıları kınamak için bunu yaptım. Bu devlet, polis, asker bizim” dedi.

Sağlık kontrolü için Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürülen Vural'ın 2004 yılında da Ankara'da buna benzer bir eylem yaptığı öğrenildi.