BIST 9.774
DOLAR 34,05
EURO 37,85
ALTIN 2.797,95
HABER /  GÜNCEL

Saldırıda örgüt parmağı var mı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, Dink'in öldürülmesine ilişkin örgüt bağlantısı olup olmadığını açıkladı...

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Engin, Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin henüz bir örgüt bağlantısı bulunamadığını açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin henüz bir örgüt bağlantısı tespitleri bulunmadığını belirterek, "Sadece 7 kişi gözaltında" dedi.

Başsavcı Engin, İstanbul Valisi Muammer Güler, örgütlü suçlarla yetkili Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ve 2 cumhuriyet savcısı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları ve buradaki emniyet yetkilileriyle toplantı yaptıklarını belirten Engin, bu toplantıda mevcut durumun tespitini ve değerlendirmesini yaptıklarını söyledi.

Engin, "Bundan sonraki safhada soruşturmayı örgütlü suçlarla yetkili birimimiz sürdürecekler. Örgütlü suçlarla yetkili ve görevli birimimizin başsavcı vekilinin koordinasyonunda görevlendirdiğimiz yeteri kadar savcı arkadaşla onların nezaret ve talimatları altında soruşturma sürdürülecek" diye konuştu.

"Örgüt bağlantısı belirlendi mi?" şeklindeki bir soruya ise Başsavcı Engin, "Şu anda bu tür bir tespitimiz henüz yok. Sadece 7 kişi gözaltında" karşılığını verdi.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün bu konuda çalışmaları olduğunu belirten Engin, onlarla da koordine etmek suretiyle soruşturmanın yürütüldüğünü, biraz sabırlı olunması gerektiğini, gerektiği zaman basının bilgilendirileceğini kaydetti.

Başsavcı Aykut Cengiz Engin, "Çocuk mahkemesinde mi yargılanacak?" sorusu üzerine de, "Bilahare bunların hepsini açıklayacağız" dedi.