BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Salça kutusu parmak kopardı

Salça kutusu açarken, kutunun patladığını ve baş parmağının koptuğunu iddia ediyor.

Abone ol

İzmir'de eşiyle birlikte bir apartmanda kapıcılık yapan 45 yaşındaki Peyman Gül, marketten aldığı salçanın teneke kutusunu açmaya çalışırken patladığını, metal kapağın sol elinin baş parmağını kopardığını öne sürerek, firmaya 50 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

İki çocuk annesi Peyman Gül, geçen ay yakındaki marketten bir kutu salça aldı. Yemek yapmak için kullanacağı salçanının açmak istediği kutusunun kapağı, iddiaya göre patlamayla birlikte yerinden fırladı. Metal kapak Gül'ün sol el başparmağını kopardı. Kopan parmağıyla hastaneye giden Peyman Gül tedaviye alındı. Kopan parmak yerine dikildi. Sol eli sargıya alınan Gül'e, doktorlar, dikilen parmağın işlevine kavuşma ihtimalinin yüzde 15 olduğunu söyledi. Peyman Gül, apartmanlarında oturan avukat Canan Ergez aracılığıyla, parmağının kopmasına yol açan salçayı üreten firmaya karşı hukuk mücadelesi başlattı. Gül, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na, sorumluların belirlenip, cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu.

Kopan parmağı nedeniyle 3 gün hastanede yattığını, çıktıktan sonra da eviyle ve ailesiyle eskisi gibi ilgilenemediğini, çocuklarını teyzelerinin yanına göndermek zorunda kaldığını belirten Peyman Gül, üretici firma aleyhine 50 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı. Gül, firma yetkililerinin, sözlü başvurusu üzerine, “Zararınız neyse öderiz, ama hukuksal yoldan, dava açmadan ödeme yapamıyoruz” dediğini, bu yüzden dava açmak zorunda kaldığını vurguladı. İzmir 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki tazminat davasına henüz başlanmadı.