BIST 9.577
DOLAR 34,00
EURO 37,86
ALTIN 2.823,03
HABER /  POLİTİKA

Sakık AK Partililer'i tek sözle susturdu

Meclis'te gözler BDP'ye çevrilmişken, Sakık partisini savundu. İşte Sakık'ın AK Parti'yi kızdıran sözleri;

Abone ol

Muhalefeti cesaretlendiren iktidarı kızdıran oylamayla ilgili tartışmalar sürürken tüm gözler BDP'ye çevrildi. Oylamarda BDP'yi eleştiren AK Partili vekillere cevap BDP'li Sırrı Sakık'tan geldi. Sakık, BDP'yi eleştirenlene "önce siz milletvekillerinize sahip çıkın" diye seslendi.

Anayasa değişikliğine ilişkin 2. turda, teklifin 11. maddesi ile ilgili değişiklik önergesi üzerinde söz alan MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Anayasa değişiklik teklifinin, yarınından kaygılı olan vatandaşın sorunlarını çözemeyeceğini söyledi. AK Parti'nin, ülkede yaşanan bütün sorunların nedenini mevcut Anayasaya bağladığını öne süren Korkmaz, iktidarın, bu şekilde başarısızlığına kılıf bulmaya çalıştığını iddia etti.

CHP'DEN AYNI ELEŞTİRİ

CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı da değişiklik teklifinde, birbiriyle ilgisiz maddelerin harman edildiğini, bazı maddelerin, asıl hedefi gizlemek için ''kenar süsü'' olarak kullanıldığını savundu. Akıncı, ''Siz demokrasi pilavı yapmak istiyorsunuz. Biz de diyoruz ki gelin, bu pilavda vatandaşın dişini kıracak taşları çıkaralım. Bu taşlardan biri çıktı. Diğerlerini de ayıralım'' diye konuştu. Akıncı ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsmet İnönü ile ilgili söylediklerinin üzücü olduğunu belirterek, İnönü'nün, benzetilen kişi ile uzaktan yakından ilgisinin olmadığını söyledi.

''BİZİ GÜNAH KEÇİSİ İLAN ETMEYİN''

Değişiklik önergesi üzerinde söz alan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da teklifle ilgili yorum yaparken, AK Parti sıralarından ''Sizin de diğerlerinden farkınız yok'' şeklinde laf atıldı. Bunun üzerine Sakık, partisinin, AK Parti iktidarı ile diyalog için kapılarını açtığını, ancak iktidarın buna yanaşmadığını savundu.

Partisindeki 5 arkadaşının, ilk tur görüşmelerinde 8. maddeye destek verdiğini belirten Sakık, ''Siz, bizimle yan yana görünmemek için elinizden geleni yaptınız. Siz beynimizin, bedenimizin efendisi olmak istiyorsunuz. Kendi vekillerinizi ikna edemiyorsanız BDP'ye bir şey söylemeye hakkınız yok. Biz diyalog kapısını kapalı tutmadık. Bizi günah keçisi ilan etmeyin. Yüreğiniz varsa bütün konularda görüşmeye hazırız'' diye konuştu.