BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,04
ALTIN 2.834,60
HABER /  SPOR

Sakaryadan Martinez itirafı

Sakaryaspor Teknik Sorumlusu Şaban Yıldırım, Martinez'in hatalı olduğunu belirtti ve ekledi;

Abone ol

Sakaryaspor Teknik Sorumlusu Şaban Yıldırım, ligde diğer takımlarla puan farkının açıldığını ancak, her şeyin değişebileceğini söyledi.

Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında, Bursaspor ile yapacakları maçı değerlendirdi.

Bursa maçının başlangıç olmasını istediklerini belirten Yıldırım, ''Yavaş yavaş ritmimizi yakaladığımızı görüyorsunuz. Sabırlı bir şekilde bütün planlarımızı sahaya yansıtacağız. Maçta kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapmak istiyoruz'' dedi.

Takımdaki gol sorununu çözmek için pas çalışması yaptıklarını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

''Bunun meleke haline gelmesi için zaman gerekiyor. Gol meselesini bir şekilde aşacağız. Oyuncularımızın moral motivasyonu için oyunda 1-0 öne geçmeye ihtiyacımız var. Aradaki puan farkının açıldığı doğru ama bir anda herşey değişebilir. Direncimizi ve ümidimizi yitirmememiz gerekiyor. Ümidimizi kıracak hiçbir şeye izin vermeyeceğiz.'' Yeni transfer Graf'ın sakat olduğunu, 3 hafta takımda yer alamayacağını bildiren Yıldırım, Adamo'nun antrenman eksiğini kapatmaya çalışacaklarını, Cangele ve Capurro'nun ise durumlarının iyi olduğunu kaydetti.

Gazetecilerin Bursaspor taraftarına maçta kontenjan istenmemesi konusundaki sorusunu cevaplayan Yıldırım, futbolda şiddet olgusuna gündelik çözümler yerine kalıcı çözümler getirilmesi gerektiğini vurguladı. Yıldırım, ''Her şeyden evvel taraftarımızın cenazesine gittik. Üzülünmesi ve düşünülmesi gereken bir olay. İnsan hayatı hiçbir şeyden daha önemsiz değildir. Futbol bir hayat memat meselesi midir? Taraftarlar arasında bazı husumetler var ve bu husumetlerin bir an önce kaldırılması gerekiyor. Hatalı tarafların özür dileyerek uzlaşma ve barış havası yaratması gerekiyor'' diye konuştu.

Yıldırım, bir soru üzerine Fenerbahçe maçında Semih ile girdiği pozisyonda kaleci Martinez'in hatalı olduğunu belirtti.

Martinez'in centilmen bir oyuncu olduğunu ifade eden Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı:

''Her insanın hayatında yaptığı hatalar bazen vardır. Martinez'in de sanıyorum maçta öyle bir durumu vardı. Refleks olarak öyle bir şey yaptığını düşünüyorum. Bu durumu Martinez için istisnai bir hata olarak görüyorum. Martinez'in niyeti öncelikle kendini korumaktı. Fakat ayağını fazla kaldırmış oldu. Martinez'in yaptığı hata bence penaltı ve kırmızı kart gerektiriyordu. Semih'e giderek özür diledi. Centilmenliğini gösterdi.''