BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Sakallı ve türbanlı giremez!

Vakit gazetesinin bugünkü manşetinde yer alan haber var olan bir yasağı tekrar gündeme taşıdı!

Abone ol

Şehit eşleri ve gazilerin üye olduğu Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Gönül Alpaydın, üyelere gönderdiği kongreye çağrı metninde Harbiye Orduevi’nde bugün gerçekleştireceği kongreye, sakallı ve başörtülü üyelerin alınmayacağını bildirdi.

1983 yılında kurulan ve askeri kökenli dört dernekten biri olan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, büyük bir skandala imza attı. Derneğin, Harbiye Orduevi Sakarya Salonu’nunda bugün gerçekleştireceği kongreye, sakallı ve başörtülü üyeler alınmayacak...

"Sakallı ve türbanlı üyeler alınmayacak"
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Gönül Alpaydın, “Gazi veya şehid eşi dahi olsa sakallı veya türbanlı kişiler orduevine giremezler. Sakallı, türbanlı ve kara çarşaf giyen üyelerimiz bugünkü kongreye alınmayacak.Orduevlerinin belli kuralları vardır. Subay eşi bile orduevlerinin kurallarına uymuyorsa, o da giremez. Sakallı ve türbanlı üyelerimiz var. Üyelerimizden sakallı ve türbanlı olan kişileri uyardık. Genelkurmay Başkanlığı’nın orduevleri giriş kuralları vardır. Bu kuralları üyelerimize hatırlatmak maksadıyla kendilerine yazı yazdık” dedi.

Askeri kökenli dört dernekten biri
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, 1983 yılında 2847 sayılı yasaya göre kurulmuş askeri kökenli dört dernekten biri... Genelkurmay Başkanlığı’nın web sitesinde, söz konusu dernek hakkında şu bilgi veriliyor: “İstiklâl Savaşında, Kore ve Kıbrıs harbinde, bölücü terör örgütleriyle mücadelede, eğitim, tatbikat ve manevralarda kendilerine verilen görevleri hayatlarını hiçe sayarak büyük bir cesaret ve kahramanlıkla yerine getirirken malul olmuş silah arkadaşlarımız ve şehadet mertebesine ermiş arkadaşlarımızın geride bıraktıkları ve bizlere emanet ettikleri şehit eşleri ve çocukları ile anne ve babalarına sesleniyoruz. Derneğimize üye olmakla Devletimizin bizlere tanıdığı her türlü maddi ve manevi katkılarının neler olduğu, yararlandığın yasaları bilme imkanına sahip olacak ve sizlerin üye olmanızla daha da güç kazanacağız.”



Kaynak: Vakit