BIST 9.900
DOLAR 34,15
EURO 38,06
ALTIN 2.882,06
HABER /  GÜNCEL

Said Nursi anılıyor

Said Nursi ölümünün 46. yıldönümü dolayısıyla Kocatepe Kültür Merkezi'nde anılıyor.

Abone ol

Risale-i Nur Enstitüsü Ankara Şubesi'nce, ölümünün 46. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen, ''Said Nursi'yi Anma Toplantısı'' Kocatepe Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Yeni Asya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular, Kuranıkerim okunarak başlanan toplantıdaki konuşmasında, Said Nursi'nin çok yönlü bir fikir ve dava adamı olduğunu söyledi.

Said Nursi'nin her konuda ''Kuranıkerim ve sünnete dönük bir tavır'' izlediğini anlatan Kutlular, ''Said Nursi çok yönlü bir fikir ve dava adamıdır. Risale-i Nur, yalnızca inanan adama değil, tüm insanlara hitap eder'' dedi.

Kutlular, Said Nursi'nin Müslüman-Hıristiyan diyaloğuna karşı olmadığını, bu kapsamda Avrupa Birliği'ne de olumsuz yaklaşılmaması gerektiğini vurguladı. İslam dininin ırkçılığı reddettiğine dikkati çeken Kutlular, bu tür yaklaşımların her dönem insanlığın başına bela olduğunu ve savaşlara yol açtığını hatırlattı. Kutlular, ''İdarecilerin yanlışları varsa, onlar düzeltilmelidir. Taşla, sopayla saldırmak doğru değil. Milli irade hükümetleri var, ama onların üstünde hakim güçler de var'' şeklinde konuştu.

Daha sonra, Risale-i Nur Enstitüsü bünyesinde oluşturulan çalışma gruplarınca yürütülen, ''Bediüzzaman'a göre İman, İslam, Ülke, Avrupa ve Dünya Birliği'' konularındaki çalışmalar sunuldu.