BIST 9.774
DOLAR 34,05
EURO 37,78
ALTIN 2.795,53
HABER /  GÜNCEL

Sahte Telekomculara dikkat!

Başta internet kafeler olmak üzere bir çok yere ilan asarak fatura tahsil ettiğini belirten bayilere dikkat

Abone ol

Gaziantep İl Telekom Yöneticisi Muhammet Katmer,Türk Telekom bayisi olmayan kişilerin internet üzerinden telefon faturası tahsilatı yaptığını belirterek,vatandaşları,faturalarını resmi Türk Telekom bayileri ve Türk Telekom kurumlarına ödemeleri konusunda uyardı.

Katmer,başta internet kafeler olmak üzere,bazı iş yerlerinin camlarına,telefon,elektrik ve su faturası tahsil edildiğine ilişkin yazılar astığını,bunların Türk Telekom'un resmi bayisi olmadıklarını belirtti.

Bu kişilerin,kendi bireysel banka hesapları üzerinden internet bankacılığı sistemi kullanarak Türk Telekom ve TEDAŞ müşterilerinin borçlarını tahsil ettiğini belirten Katmer, müşterilerden ödeme için komisyon alındığını bildirdi. Katmer,bu kişilerin,ayrıca post cihazları ile borç ödediklerini ve böylece bankaların uyguladıkları ''para puan'' uygulamasından da puan kazanmayı amaçladıklarını ifade etti.

Uygulama şekli ne olursa olsun,yapılan bu işlemlerin ''bilişim suçu'' olduğunu belirten Katmer, şöyle konuştu:
''Ülkemizde henüz bilişim suçları ile ilgili yeterli düzenlemelerin olmadığı dikkate alındığında,bu tür işlemleri engellemek mümkün değildir.Ancak bu tür durumlarda internet üzerinden müşterimizin faturasını ödediğini müşteriye bildiren,hatta sahte bir makbuzu bilgisayar ortamında düzenleyip vermesi
ihtimali bulunan,bu yolla haksız kazanç sağlamayı amaçlayan kişinin,gerçekte havale yapmadan,yapmış gibi göstermesi halinde şirketimizin hukuki bir sorumluğu bulunmayacaktır.

Müşterilerimiz, 'telefon tahsilatı yapılıyorsa resmi bir yönü vardır' anlayışıyla hareket ederek,bu tür yerlere para yatırabiliyorlar.Ancak müşterilerimizin zor durumlara düşmemeleri için resmi Türk Telekom bayilerinden ve Türk Telekom kurumlarından faturalarını ödemeleri kendileri için de iyi olacaktır.''

Muhammet Katmer,Gaziantep'te de 49 resmi bayinin ödemeleri kabul ettiğini,bu bayilerde yoğunluk yaşanmadığını belirterek,halkı aldatıcı reklamlara kanmamaları konusunda uyardı.