BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Sahte diploma ile 10 YIL DERS

Adıyaman'da bir okulda 10 yıldır öğretmenlik yapan kişinin diploması sahte çıktı.

Abone ol

Adıyaman'ın Kâhta İlçesi Yahya Kemal İlköğretim Okulu'nda görevli bir öğretmenin, 10 yıldan beri sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.
Millî Eğitim Müdürlüğü, aldığı bir ihbarı değerlendirerek; Kâhta Yahya Kemal İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik eden Mahmut Yıldırım'ın sahte diploma ile çalıştığını ortaya çıkarttı.

Mahmut Yıldırım, Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca Bölümü'nden mezun olan ağabeyi Mustafa Yıldırım'ın diploması üzerinde oynayarak, bu diplomayla Millî Eğitim Bakanlığı'na öğretmenlik için başvurdu. 1996 yılında Isparta'ya öğretmen olarak atanan Mahmut Yıldırım, 3 yıl görev yaptıktan sonra 1999 yılında Adıyaman'ın Kâhta İlçesi'ne tâyin edildi.

Sırasıyla Terpal Köyü'nde 2 yıl, Koçatepe Köyü'nde 2 yıl çalıştıktan sonra, Kâhta ilçe merkezinde bulunan Yahya Kemal İlköğretim Okulu'nda 3 yıl ders verdi. Millî Eğitim Müdürlüğü'ne gelen ihbar üzerine görevlendirilen müfettişler, Konya Selçuk Üniversitesi'nden diplomanın gerçek olup olmadığını soruşturdu. Müfettişlerin kendisi hakkında araştırmada bulunduğunu öğrenen Mahmut Yıldırım, bir gün içerisinde Kâhta İlçesi'ndeki evini boşaltarak kayıplara karıştı.

Müfettişlerin araştırmasında, Mahmut Yıldırım'ın yıllardan beri devletten sahte diplomayla maaş aldığı ve evrakta sahtecilik yaptığı ortaya çıktı. Adıyaman Millî Eğitim Müdürlüğü, araştırma dosyasını tamamladıktan sonra idari soruşturma başlatırken, adlî soruşturma için şahsın dosyasını Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.

Olayla ilgili, Cumhuriyet Savcılığı inceleme başlattı. Millî Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, "Mahmut Yıldırım adında bir öğretmenin sahte öğretmen olduğu ihbarı üzerine dosyalarda yaptığımız araştırmada, 3 tane aynı isimde öğretmen olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine üniversitelere diplomaların gerçek olup olmadığı yönünde yazı yazdık.

İki üniversiteden diplomaların gerçek olduğu yazısı gelirken, bir tanesinden diplomanın sahte olduğu yazısı geldi. Bunun üzerine müfettişler görevlendirerek araştırmayı derinleştirdik ve şahsın ifadesine başvurmak istedik. Fakat, durumdan şüphelenerek kayıplara karıştı. Biz idari soruşturmayı yaparken, diğer taraftan adlî soruşturma için suç duyurusunda bulunuldu" dedi.

10 yıl boyunca sahte öğretmenlik eden Yıldırım'ın, Kâhta'da birçok bankadan kredi çektiği ve piyasaya yüklü miktarda borcu olduğu öğrenildi. Diplomanın, ağabeyi Mustafa Yıldırım'a ait olduğu ve Mahmut Yıldırım'ın 2 yıllık yüksekokul mezunu olduğu öğrenildi.