BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,86
ALTIN 2.823,38
HABER /  POLİTİKA

Şahin'i küplere bindiren soru

Adıyaman Valiliğinde gazetecilerin soruklarını yanıtlayan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i bir soru çok kızdırdı.

Abone ol

Adıyaman Valiliğinde gazetecilerin soruklarını yanıtlayan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e milletvekili maaşlarına ilişkin görüşleri soruldu. Şahin, gazeteciye "patronunun kaç para maaş aldığını öğren de gel" dedi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’de milletvekillerinin aldığı ücretlerin, başka ülkelerin milletvekillerinin aldığı ücretlerden yüksek olmadığını söyledi.

Şahin, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret etti, çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Adıyaman programına ilişkin bilgiler verdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin’e, bir gazeteci, milletvekili maaşlarına ilişkin görüşleri soruldu.

Milletvekillerinin maaş ve özlük haklarının Anayasa ile belirlendiğini belirten Şahin, şunları kaydetti: "Milletvekillerine, 1982 Anayasası’nın şu anda numarasını hatırlayamadığım maddesine dayanılarak maaş ödeniyor. 1982 Anayasası biliyorsunuz halk oyuna sunuldu ve yüzde 90 oyla kabul edildi. ’Milletvekillerimiz neden yüksek maaş alıyor’ diye soracaksanız, bunun kararını yüzde 90 halkımız verdi."

Soruyu soran gazeteciye, "Siz basın mensubusunuz değil mi?" diye soran Şahin, "Ulusal bir gazetede ya da televizyonda genel yayın yönetmeninizin kaç para maaş aldığını öğrenin, ondan sonra milletvekillerinin kaç lira maaş aldığıyla kıyaslayan, tamam mı?" dedi.